Eti Cin Pasta Tarifi

Eti Cin Pastası Tarifi Portakallı Tart Kek Tarifi Portakallı Tart Nasıl Yapılır Eti Cin Pasta Tarifi Tart kalıbında ne çok tarif yap...

Eti Cin Pastası Tarifi
Portakallı Tart Kek Tarifi
Portakallı Tart Nasıl Yapılır
Eti Cin Pasta Tarifi

Tart kalıbında ne çok tarif yapmak mümkün. Buna her gün yenilerini ekliyoruz. Bir marka adı olsa da başka türlü isim bulamadığımızdan yada görüntüsü ona benzediğinden Eti Cin Pasta dediğimiz bir tarifimiz daha eklendi aralarına. Görüntü olarak gerçekten benziyor ve tat olarak portakallı olduğundan bir farkı yok denilebilir. Sadece alt kısım kek ve yumuşak. Bu kısım tart hamurundan da yapılabilir aslında. Denemedim o şekilde ama büyük bir eti cin bisküviyi andırabilir :)
Tart kalıbını kullanırken dikkat etmemiz gereken iyice yağlamak. Onun dışında aşamalarının yapımı çok kısa süren pratik bir tarif. Yapımı bittikten sonra 1 saat kadar dinlenmesi yetiyor dilimlenebilmesi için. Daha önce denemediyseniz mutlaka deneyin bu tarifi. Aynı zamanda videosunu da izleyebilirsiniz yapım şeklini görebilirsiniz. O zaman deneyecek olanlara kolay gelsin adlı klasik cümlemizi kurup tarife geçebiliriz :)

Pamuk Pasta Tarifi Burada
Üçgen Kek Tarifi Burada
Tüm Tariflerime Buradan Ulaşabilirsiniz

Eti Cin Pasta Tarifi

Eti Cin Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki İçin;


  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 çay bardağı un


Portakal Jölesi İçin;


  • 2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
  • Yarım su bardağı su
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 5-6 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya


Üzeri İçin;

  • Kakaolu pasta süsü


Eti Cin Pasta Nasıl Yapılır?


  • Yumurta ve şeker mikserle 5 dakika kadar beyazlaşıncaya çırpalım.
  • Süt, sıvı yağ eklenip biraz çırpalım.
  • Kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip iyice karıştıralım.
  • Margarinle iyice yağladığımız tart kalıbına kek hamurunu dökelim.
  • 175 derece fırında pişmeye bırakalım.
  • Diğer taraftan portakal jölesi için küçük bir tencereye portakal suyunu, şekeri ve nişastayı alalım. Jöle kıvamına kadar karıştıralım. Kaymaya başlayınca vanilyayı ekleyip ocağı kapatalım.
  • Arada karıştırarak soğumaya bırakalım.
  • Keki de pişince fırından alalım ters çevirip soğumaya bırakalım.
  • Soğuyan jöleyi kekin ortasındaki boş kalan kısıma dökelim ve yayalım.
  • Üzerine kakaolu pasta süsünden serpelim.
  • Buzdolabında 1 saat kadar dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edelim.
  • Afiyet olsun.

Eti Cin Pasta Tarifi

Eti Cin Pasta Tarifi

Eti Cin Pasta Tarifi

Eti Cin Pastası Tarifi
Portakallı Tart Kek Tarifi
Portakallı Tart Nasıl Yapılır
hobbyolog-tariflerim



DAHA FAZLASI

TARİFLERİM 650457537332304883

Yorum Gönder

  1. şekilli pasta maharetli kadınların işidir bede yapacağım... inşallah o kadar maharetim vardır.

    YanıtlaSil

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

popüleriz biz

FACEBOOK

twitter

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

item