Mutlu Bir Çocuk Nasıl Yetişir

Okul Öncesi Eğitim Evde Çocuk Aktiviteleri Evde Çocuk Oyunları Mutlu Bir Çocuk Nasıl Yetişir Evde Çocuk Aktiviteleri Etrafımızda bi...

Okul Öncesi Eğitim
Evde Çocuk Aktiviteleri
Evde Çocuk Oyunları
Mutlu Bir Çocuk Nasıl Yetişir
Evde Çocuk Aktiviteleri

Etrafımızda birçok kişinin mutsuz olduğunu, hayattan bıkmış, agresif, kendisine güvensiz, tahammülsüz olduklarını fark edebiliriz. Gerçekten şöyle ki, birçok yetişkinin mutsuzluk sebebi çocukluğunda gizlidir ve bilindik bir sözle diyebilirim ki o kişilerin çocukluğuna inmek gerekir. Mutlu bir çocukluk geçiren her birey;  hayatı boyunca mutluluğu yaşayabilen, farkında olan, zorluklarından üstesinden gelen, güçlü, hemen pes etmeyen bir birey olacaktır. Neyse kısaca mutlu bir çocukluk, tabi ki anne ve babaya bağlıdır. Peki mutlu bir çocuk nasıl yetiştirilir?

Mutlu Bir Anne ve Baba olmak

Pozitif olmak, tartışma anında ses yükseltmemek gibi şeyler evde huzur ortamını oluşturacağından dolayısıyla çocuğa da huzur verecektir. Evde anlayışlı, huzurlu bir ortam olması çocuğun tüm yaşamında mutluluğu yakalayabilmesi için çok önemlidir.

Mutlu, Sorunsuz bir Gebelik Geçirmek

Anne karnında bebekler her durumu hisseder, Stresli bir ortamda bulunmak, ses yükselmesi vs bebeğin etkilenebileceği şeylerdir. Sakin bir birey yetiştirmek anne karnında başlar. İyi beslenmek, stresten uzak durmak, yürüyüş yapmak gebeliği rahat geçirmenin yollarından biridir. Rahat hamilelik geçirerek bebeğin mutluluk için ilk adımını sağlamış olursunuz.

Kıyaslama Yapmamak ve Mükemmel Olmasını İstememek

Çocuğun yaptığı her işi takdir etmek, gurur duymak, destelemek kendisine olan güvenini pekiştirir. Aşırı mükemmeliyetçi yada kıyaslayan bir ebeveyn olarak davranmak  çocukta yetersizlik duygularının oluşmasına sebep olur. İlerleyen dönemlerde kaygı, psikolojik bozukluklar oluşmasına bile sebep olabilir. Kıyaslamak çocuğun hayatı boyunca kendini hep başkaları ile kıyaslamasına, yetersizlik,kıskançlık duygularının yoğun olarak oluşmasına sebep olacaktır.

En Çok Önem Verdiğim; İyimser Olmayı Öğretmek

Anne baba her zaman iyimser olmalı ve bunu çocuğuna aşılamalıdır. İyimser insanlar mutlu insanlardır. Erken yaşta öğretilirse kalıcı olur ve yaşamına yön verir,

Ve Oyun Oynamak

Çocuklar beslenmekten çok her zaman ilgi bekler, şefkat ister, sevgi ister. Onunla oyun oynamak da ilginin büyük bir kısmını karşılar. Evde etkinlikler, onun isteyeceği oyunlar oynamak çocuğun zihinsel ve duyusal gelişiminde son derece etkili olacaktır.
Evde Çocuk Aktiviteleri

Okul Öncesi Eğitim
Evde Çocuk Aktiviteleri
Evde Çocuk Oyunları
Mutlu Bir Çocuk Nasıl Yetişir
hobbyolog-çocuklar için

DAHA FAZLASI

new 6593391337186612277

Yorum Gönder

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

popüleriz biz

FACEBOOK

twitter

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

item