Tepside Etli Türlü Tarifi

Türlü Yemeği Nasıl Yapılır Etli Türlü Tarifi Sebze Güveç Tarifi Tepside Etli Türlü Tarifi Tepside Etli Türlü İçin Malzemeler -...

Türlü Yemeği Nasıl Yapılır
Etli Türlü Tarifi
Sebze Güveç Tarifi
Tepside Etli Türlü Tarifi

Tepside Etli Türlü İçin Malzemeler
  • -          Yarım kilo kadar kuzu eti( dana eti kullanılacaksa önceden bir miktar kavurarak düdüklü tencerede haşlamanızı öneririm)
  • -          250 gr kadar kuyruk yağı(miktarı az seviyorsanız ayarlayabilirsiniz)
  • -          2 adet patlıcan
  • -          3-4 adet yeşil sivri biber
  • -          2 adet kabak
  • -          3 adet domates
  • -          9-10  diş sarımsak
  • -          15 adet kadar arpacık soğan( yoksa normal orta boy 4-5 adet soğan)
  • -          1 yemek kaşığı domates salçası
  • -          1 yemek kaşığı biber salçası
  • -          Yaklaşık olarak 2 su bardağı sıcak su
  • -          1 çorba kaşığı tuz(miktar azaltılabilir yada arttırılabilir)
  • -          1 çay kaşığı karabiber
  • -          1 çay kaşığı pul biber
Tepside Etli Türlü Nasıl Yapılır?
  • Patlıcanları yıkayalım ve alacalı olarak soyalım.
  • Daha sonra küp küp doğrayalım ve tuzlu suda yarım saat kadar beklemeye alalım ki acısı çıksın.
  • Kabaklarında kabuklarını soyalım ve Yine küp küp doğrayalım.  Bunun için kabağı uzunlamasına önce ikiye sonra dörde bölerek doğrama işlemini yapabilirsiniz.
  • Domatesleri de yıkayalım ve dörde bölelim. Biberleri yıkayıp 1 parmak kalınlığında doğrayalım. Soğanın kabuğunu soyup  eğer yemeklik orta boy soğan kullanacaksanız ikiye bölüp ay şeklinde doğrayın. Arpacık soğan kullanacaksanız bütün bırakın.
  • Fırın tepsisinin tabanına ufak doğradığımız kuyruk yağının bir miktarını dizelim. Üzerine kuzu etini dizelim. Doğradığımız sebzeleri, sarımsak ve soğanı da ekleyip dizelim.
  • İki su bardağı sıcak suya bir yemek kaşığı domates salçası ve bir yemek biber salçasını, tuzu, karabiber ve pul biberi  ilave ederek karıştıralım. 
  • Tepsinin üzerine dökelim. Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapatalım. 
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık olarak 45 dakika kadar pişirelim ve üzerinden folyoyu alarak üzerinin kızarıp pişmeye devam etmesi için 15 dakika daha pişmeye bırakalım.
  • Afiyet olsun
Türlü Yemeği Nasıl Yapılır
Etli Türlü Tarifi
Sebze Güveç Tarifi
hobbyolog-tariflerim

DAHA FAZLASI

TÜRLÜ YEMEĞİ TARİFİ 2766256049143213551

Yorum Gönder

  1. Ankara Boşanma Avukatı olarak Ankara'da faaliyet göstermekteyiz. Web siteniz çok güzel başarıların devamını dileriz. İhtiyaç halinde ; Soru ve önerilerinizde yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.
    Saygılarımızla Ankara Avukat Tülin Babaoğlan Yılmaz.

    Bu arada tabak güzel duruyor :)

    YanıtlaSil
  2. Thank you for this such a great content. As a Seo Uzmanı , i will look for instagram dondurma , Ankara web tasarımı and ingilizce kursları websites.

    YanıtlaSil

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

popüleriz biz

FACEBOOK

twitter

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

item