Evde Kefir Nasıl Yapılır?
Kefir Nasıl Mayalanır Kefir Nasıl Mayalanır Kefirin Faydaları Evde Kefir Yapımı Mucizevi içecek kefir Kuzey Kafkasya kökenli...

http://hobbyolog.blogspot.com/2016/12/evde-kefir-nasl-yaplr.html
Kefir Nasıl Mayalanır |
Kefir Nasıl Mayalanır
Kefirin Faydaları
Evde Kefir Yapımı
Mucizevi
içecek kefir Kuzey Kafkasya kökenli olup bir süt ürünüdür. Mayalanması ve
korunması meşakatli olsa da değecek bir sürü faydası vardır. Bağışıklık
sistemini inanılmaz derecede güçlendirir. Bu yüzden özellikle çocuklara
içirilmelidir. Birçok kişi kefirin ne olduğunu bilmiyor yada sadece marketlerde
rastlıyor. Kefir evde mayalanabilen bir içecektir. Evde mayalanması daha
doğrudur. Ben yaklaşık olarak 6 yıldır düzenli olarak mayalıyorum ve
hastalıklar dahil pek çok şeyde faydasını görüyoruz. Nasıl mayalanır buna
geçmeden önce faydalarından bahsedelim. Faydaları o kadar çok ki unuttuklarım
da olabilir:)
Kefirin Faydaları
- Güçlü bir antibiyotiktir.
- Karaciğer hastalıklarına iyi
gelir.
- Alerjilere karşı
iyileştiricidir.
- Safra kesesi taşlarını yok
etmeye yardımcıdır.
- Vücudu toksinlerden arındırır.
- Böbrek taşlarını ve kumu
düşürür.
- Barsak sendromuna iyi gelir.
- Gastritin tedavisinde
etkilidir.
- Ülsere iyi gelir.
- Bağışık sistemini güçlendirir.
- Mantar tedavisine iyi gelir.
- Hazmı kolaylaşıtır.
- Sindirim sistemi hastalılarına
iyi gelir.
- Hastalıkların iyileşme sürecini
önemli ölçüde hızlandırır.
- Kanser hücrelerinin artmasını
engeller.
- Egzama tedavisine iyi gelir.
- Sedef hastalıgı tedavisine iyi
gelir.
- Ağrılı hastalıklara karşı
etkilidir.
- Tümörleri küçültür.
- Akciğer hastalıklarına iyi
gelir.
- Akne ve sivilcelere iyi gelir.
- Saçı ve saç dersini
canlandırır.
- İlaçların yan etkilerini önler.
- Tansiyonu dengeler.
- Kan şekerini dengeler.
- Ağız kokusunu engeller.
- Migren tedavisinde etkilidir.
- Diş eti hastalıklarına iyi gelir.
- Stresi önler, depresyon
sürecinde çok etkilidir.
- Uyku sorunlarını çözer.
- Kolestrolü düşürür.
- Kırışıklıkları yok eder.
- Antioksidandır.
- Kansızlığa iyi gelir.
- Gut hastalığına iyi gelir.
- Artriti önler.
Kefir Nasıl Mayalanır?
Malzemeler
- 1 kg günlük süt yada pastorize
yağlı süt
- Yarım çorba kaşığı kadar kefir
mayası
- Cam bir kavanoz
Kefir mayasını evde mayalan birinden yada aktardan temin edebilirsiniz.
Marketten aldığını içecek olan kefirden mayalama işlemi yapamazsınız. Kefir
mayası resimde göründüğü gibi taneli bir görüntüye sahiptir.
Kefir Nasıl Mayalanır |
![]() |
Kefir Nasıl Mayalanır |
Kefir Nasıl Mayalanır |
Kefir Nasıl Mayalanır |
1. Sütümüzü ılıtalım. Cam
kavanoza dolduralım.
2. Kefir mayasını süte ilave edelim biraz sallayalım.
3. Üzerini kağıt havluyu ikiye katlayarak kapatalım ve bir lastik ile sabitleyelim. Peçete kullanmamızdaki sebep kefirin ekşimesini önlediği için.
4. Kesinlikle metal kapak kullanmayınız hiçbir şekilde içine metal kaşık temas ettirmeyiniz.
5. Cam kavanozu ışık almaması için siyah bir kumaşla yada alimunyum folyo ile sararak kapalım. Ben iki kat kalın siyah kumaş kullanıyorum.
6. Kavanozu yine ışık almayacak bir ortama koyalım. Mutfak dolabının içerisi yada karanlık bir oda olabilir.
7. Isıya göre 24-48 saat arasında mayalanacaktır.
8. Uzun süre mayalandığında alkole dönüştüğü doğru değildir. Alkolün hammadeleri bellidir. Kefir alkole dönüşmez.
9. 24 saat sonunda kefir mayası üstte çıktıysa ve sütün kıvamı salladığımızda koyu ise mayalanma işlemi gerçekleşmiştir.
10. Tahta bir kaşıkla karıştırın ve homojen hale gelmesini sağlayın.
11. Plastik bir süzgeçten süzerek bir kaba aktaralım.
12. Kapta kalan kısım içeceğimiz kısım, süzgeç üstündeki çökeleğe benzer görüntü bir sonraki mayalamada kullanacağımız mayamızdır.
13. İçeceğimiz kısmı bir cam kavanoza boşaltalım.
14. Kefir mayasını süzgeçte su ile yıkayalım. Küçük bir saklama kabına alıp üzerini geçecek kadar süt ilave edelim ve buzdolabına kaldırıp bir sonraki mayalamaya kadar muhafaza edelim.
15. Maya bu şekilde 1 hafta kadar kalabilir.
16. Mayayı saklama aşamasında su içerisinde bekletmeyin mayanın yapısını değiştirir.
17. Mayaladıkça kefir taneleri çoğalacaktır. Fazlasını dağıtabilir yada buzlukta plastik bir kapta saklayabilirsiniz.
2. Kefir mayasını süte ilave edelim biraz sallayalım.
3. Üzerini kağıt havluyu ikiye katlayarak kapatalım ve bir lastik ile sabitleyelim. Peçete kullanmamızdaki sebep kefirin ekşimesini önlediği için.
4. Kesinlikle metal kapak kullanmayınız hiçbir şekilde içine metal kaşık temas ettirmeyiniz.
5. Cam kavanozu ışık almaması için siyah bir kumaşla yada alimunyum folyo ile sararak kapalım. Ben iki kat kalın siyah kumaş kullanıyorum.
6. Kavanozu yine ışık almayacak bir ortama koyalım. Mutfak dolabının içerisi yada karanlık bir oda olabilir.
7. Isıya göre 24-48 saat arasında mayalanacaktır.
8. Uzun süre mayalandığında alkole dönüştüğü doğru değildir. Alkolün hammadeleri bellidir. Kefir alkole dönüşmez.
9. 24 saat sonunda kefir mayası üstte çıktıysa ve sütün kıvamı salladığımızda koyu ise mayalanma işlemi gerçekleşmiştir.
10. Tahta bir kaşıkla karıştırın ve homojen hale gelmesini sağlayın.
11. Plastik bir süzgeçten süzerek bir kaba aktaralım.
12. Kapta kalan kısım içeceğimiz kısım, süzgeç üstündeki çökeleğe benzer görüntü bir sonraki mayalamada kullanacağımız mayamızdır.
13. İçeceğimiz kısmı bir cam kavanoza boşaltalım.
14. Kefir mayasını süzgeçte su ile yıkayalım. Küçük bir saklama kabına alıp üzerini geçecek kadar süt ilave edelim ve buzdolabına kaldırıp bir sonraki mayalamaya kadar muhafaza edelim.
15. Maya bu şekilde 1 hafta kadar kalabilir.
16. Mayayı saklama aşamasında su içerisinde bekletmeyin mayanın yapısını değiştirir.
17. Mayaladıkça kefir taneleri çoğalacaktır. Fazlasını dağıtabilir yada buzlukta plastik bir kapta saklayabilirsiniz.
Afiyet şifa olsun.
Kefir Nasıl Mayalanır
Kefirin Faydaları
Evde Kefir Yapımı
hobbyolog-tariflerim