Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır
Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır Tane Tane Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır Ölçülü Pirinç Pilavı Tarifi Pirinç Pilavı Yapmanın Püf Noktaları ...

http://hobbyolog.blogspot.com/2016/12/pirinc-pilav-nasl-yaplr.html
Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır |
Tane Tane Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır
Ölçülü Pirinç Pilavı Tarifi
Pirinç Pilavı Yapmanın Püf Noktaları
Pirinç pilavı yapmak çok kolaydır ama herkesin tam
tutturamadığı yada tane tane yapamadığı bir yemektir. Pilav konusunda iddaalı
biri olarak tane tane nasıl yaparız anlatacağım. Göz kararı değil de ölçülü
olarak yapmak pirinç pilavını tam kıvamında yapmamızı sağlayacaktır. Ölçüyü ve
tarifi vermeden biraz püf noktalarından bahsedeyim;
Pirinç çeşidi de
pilavın güzel olması için önemli, Baldo pirinç de her zaman güzel sonuç almak
mümkün ama ben Osmancık pirinci de başarılı buluyorum:)
Pirinci mutlaka 1
saat önceden ılık suda bekletmek gerekli.
Pirinci kavurma
işlemini uzun tutmamak lazım çünkü çok kavurduğunuz pirinç suyu çekmeyecektir
sert olacaktır.
Pişerken
karıştırmamak gerekli çünkü karıştırdıkça pirinçler kırılabilir.
Eğer çok piştiğini
yada çok yumuşak olduğunu düşünüyorsanız kapağı açık dinlendirin yoksa daha
fazla lapaşacaktır.
Birkaç damla limon
suyu pilavın beyaz kalmasını, tereyağ kullanımı ise lezzetini arttırır.
Taze Fasulye Yemeği Tarifi Burada
Tüm Tariflerime Buradan Ulaşabilirsiniz
Pirinç Pilavı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı baldo yada
osmancık pirinç
- 1.5 su bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı arpa şehriye
- Yarım yemek kaşığı tereyağı
- Birkaç damla limon suyu
Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle pirinç sıcağa yakın
suda 1-2 saat bekletelim.
- Süre sonunda pirinci suyu
berraklaşıncaya kadar süzerek yıkayalım.
- Yapışmaz bir tencereye sıvı yağ
ve arpa şehriyeyi alalım. Rengi hafif kızarıncaya kadar karıştıralım.
- Pirinci ekleyelim 3-4 dakika
karıştırarak kavuralım. Bu aşamada tereyağı ekleyelim.
- Üzerine sıcak suyu ve tuzu da
ilave edelim.
- Kısık ateşte suyunu çekip üzeri
göz göz oluncaya kadar kapağı kapalı vaziyette pişirelim.
- Pişince bir kez karıştırıp
üzerine bir havlu koyalım ve kapağı kapatalım. 15-20 dakika kadar
dinlendirelim.
- Afiyet olsun