Kabak Dolması Tarifi

Kabak Dolması Tarifi Kabak Dolması Kıymalı Kabak Dolması Kabak İle Yapılan Yemekler Kabak   herkesin sevdiği bir sebze değil ama b...

Kabak Dolması Tarifi

Kabak Dolması
Kıymalı Kabak Dolması
Kabak İle Yapılan Yemekler

Kabak herkesin sevdiği bir sebze değil ama biz ailecek çok seviyoruz bu sebzeyi. Kabakla yapılan her şeyi sıklıkla yapmaya çalışıyorum. Özellikle Kabak Dolmasını ve Kabak Mücverini ayrı seviyoruz. Kabakla yapılan her yemek çok güzel oluyor aslında, çünkü kabak pişirildiğinde lezzetli olan bir sebze. Ön yargılı olarak aileden biri sevmediğinde pişirilen yemek de lezzetli olmuyor bence. Özen gösterilerek yapılan her yemek çok lezzetli olur.
Kabak Dolması, zeytinyağlı olarak da yapılır etli olarak da yani kıymalı olarak. Her ikisinde de ben yaparken baharat kullanıyorum, özellikle kuru reyhan çok yakışıyor dolmalara. Her yaptığımda eksik etmiyorum. Piştiğinde servis ederken sarımsaklı yoğurt ve eritilmiş tereyağı da ekledim mi şahane tadına doyulmaz bir dolma çıkıyor ortaya. Özellikle kızım bayılıyor bu dolmaya. Ayrıca içine dereotunun da çok yakıştığını söylemeden geçmeyeyim. Bu sefer reyhan kullandım ama dereotu da kullanıyorum bazen.
Kabak Dolmasını yaparken içini oyuyoruz, peki o içi atmak zorunda mıyız? hayır kesinlikle onu da koyun bir buzdolabı poşetine birkaç gün sonra mücver yapabilirsiniz. Yada buzluğa atıp istediğiniz zaman çıkarıp Kabak Mücveri yada Sebzeli Mücver yapabilirsiniz.

Kaşarlı Mantar Dolması Tarifi Burada
Taze Fasulye Yemeği Tarifi Burada
Tüm Tariflerime Buradan Ulaşabilirsiniz
Kabak Dolması Tarifi

Kabak Dolması İçin Malzemeler 
  • 4 veya 5 adet orta irilikte kabak
  • 1 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı kadar kıyma
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 adet domates
  • 1 su bardağı pirinç
  • Yarım su bardağı bulgur
  • Kuru reyhan yada dereotu
  • Bir tutam maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Sıcak su 

İsteğe bağlı üzerine; 
  • Sarımsaklı yoğurt
  • Eritilmiş toz biberli tereyağı 

Kabak Dolması Nasıl Yapılır?
Kabak Dolması Nasıl Yapılır

Kabak Dolması Nasıl Yapılır


  • Öncelikle kabakları soyalım. Bunu için oyucu aletin tırtıklı kenarlarını kullanabilirsiniz. 
  • Soyduğumuz kabakları büyüklüğüne göre ikiye yada üçe bölelim.
  • Böldüğümüz parçaların içini, tabanını delmemeye özen göstererek oyucu bir alet ile oyalım ve çıkaralım.
  • İç malzeme için yıkadığımız pirinç ve bulguru bir kaba alalım.
  • Soğanı küçük ve ince olacak şekilde doğrayıp ilave edelim.
  • Kıymayı, salçayı, sıvı yağı, baharatları, tuzu, kıyılmış maydanozları da ilave edip iyice karıştıralım.
  • Kabakların üzerine az boşluk kalacak şekilde iç harcı dolduralım ve tencereye dizelim.
  • Kabakların hizasından biraz daha aşağı gelecek kadar, içine tuz attığımız sıcak suyu ekleyelim.
  • Kaynadıktan sonra kısık ateşe alıp suyunu çekinceye kadar pişirelim.
  • Üzerine isteğe bağlı sarımsaklı yoğurt ve yağ gezdirelim.
  • Afiyet olsun
Kabak Dolması
Kıymalı Kabak Dolması
Kabak İle Yapılan Yemekler
hobbyolog-tariflerim

DAHA FAZLASI

TARİFLERİM 5195945857727769646

Yorum Gönder

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

popüleriz biz

FACEBOOK

twitter

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

item