Kaşarlı Soğan Halkası Tarifi
Kaşarlı Soğan Halkası Tarifi Kaşarlı Soğan Halkası Nasıl Yapılır Çıtır Soğan Halkası Tarifi Atıştırmalık Tarifler Soğan Halka...

http://hobbyolog.blogspot.com/2017/01/kasarl-sogan-halkas-tarifi.html
Kaşarlı Soğan Halkası Tarifi |
Kaşarlı Soğan Halkası Nasıl Yapılır
Çıtır Soğan Halkası Tarifi
Atıştırmalık Tarifler
Soğan Halkası fast food yiyeceklerde ilk akla gelen
yiyeceklerdendir. Soğan
Halkası tarifi istenmişti
daha önce benden. Yapacaklar listeme de eklemiştim. Geçen gün eşimle otururken
bir video gördüm. Soğan
Halkası Tarifinin kaşarlı
olarak yapılmış hali idi. Kaşarlı
Soğan Halkası nasıl olur bir
deneyelim dedik ve birlikte yaptık. İtiraf edeyim soğanların içine kaşar
peyniri yerleştirmede eşim daha başarılıydı.
Soğan Halkası için istediğiniz türden soğan
kullanabilirsiniz sadece soğanların sert ve büyük olmasına dikkat edin. Beyaz
soğan kullanmadık bu sefer ama beyaz soğanın soğan halkası için daha uygun
olduğunu düşünüyorum çünkü çok kolay ayrılıyor ve daha düzgün oluyor.
Soğan Halkasını
yaparken un ve galeta ununu birlikte kullandık. Siz isterseniz galeta unu
yerine mısır unu da kullanabilirsiniz. Tek başına soğan halkaları daha çıtır
oluyor ama bu tarifte kaşar peyniri olmasından dolayı biraz daha yumuşak ve
daha dolgun. Kaşar peyniri kullanmadan yapmak isterseniz çıtır çıtır soğan
halkaları elde etmiş olacaksınız.
Afiyetle Kalın.
Kaşarlı Soğan Halkası Tarifi |
Soğan Halkası Yapımı İçin Malzemeler
- 3 adet büyük soğan
- Birkaç dilim kaşar peyniri
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı galeta unu
- 2 adet yumurta
- Tuz
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Soğan Halkası Nasıl Yapılır?
![]() |
Kaşarlı Soğan Halkası Tarifi |
- Soğanların kabuklarını soyup
halka halka olacak şekilde kesip ayıralım.
- Bir kapta yumurtaları çırpalım.
İçine biraz tuz ekleyelim.
- Ayrı kaselere unu ve galeta
ununu koyalım.
- Soğan halkalarını büyüklerinin
ortasına küçük dilimleri koyalım ve şerit halde kestiğimiz kaşar peynirini
yerleştirelim.
- Önce yumurtaya, sonra una
bulayalım. Tekrar yumurta ve galeta ununa buladıktan sonra da kızgın yağda
arkalı önlü kızartalım.
- Kızarttığımız soğan halkaları
süzgeç yardımıyla alalım.
- Afiyet olsun