Patatesli Bulgur Pilavı Tarifi
Patatesli Bulgur Pilavı Tarifi Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır Sebzeli Bulgur Pilavı Bulgur Pilavı Tarifi Bulgur Pilavı nın her...

http://hobbyolog.blogspot.com/2017/01/patatesli-bulgur-pilav-tarifi.html
Patatesli Bulgur Pilavı Tarifi |
Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır
Sebzeli Bulgur Pilavı
Bulgur Pilavı Tarifi
Bulgur Pilavının
her çeşidi lezzetlidir bana göre ama Patatesli
Bulgur Pilavı daha güzel
gelir. Çünkü ilk öğrendiğim yemeklerden biridir. Biraz çocukluğumu anlatır
dolasıyla da biraz annemi.
Bulgur Pilavını
yaz ayında da kış ayında da yapmak mümkün. Sebzelisi, etlisi, domatesli,
salçalısı ilk aklıma gelenlerden. Bazen şehriyeli sade olanını da yapıyorum.
Mevsiminde olan sebzeyle yaptığınızda ayrı bir lezzeti oluyor ama yazın
kullandığınız domates ve biberin lezzeti daha bir başka oluyor bence. Kısaca
hepsi farklı bir güzellikler katıyor bulgur pilavına.
Ayrıca bu pilavın
en güzel yanı, ölçüsüz de olsa kıvamında pişmesi. Yani suyunu az koysanız da
pişiyor çok koysanız da. Pirinç
Pilavı gibi özel ilgi
istemiyor.
Bulgur, buğdayın kaynatılıp kurutulup kabuğunun
soyulmasıyla ve değirmenlerde dövülmesi ile elde yapılan bir tahıl türüdür.
Bulgurun faydalarından bahsedecek olursak; kandaki yağları düşürücü etkisi
vardır. Protein değeri oldukça yüksektir ama buna rağmen karbonhidrat değeri de
çok düşüktür. İçinde bulunan B1 vitamini sayesinde sinir sistemi ve sindirim
sistemine karşı çok faydalıdır. Ayrıca içinde yüksek oranda folik asit bulunur
ve bu hamilelerde oldukça faydalıdır. Kolestrol içermez, kabızlığı giderir,
bağırsak kanserini engeller. Diğer bakliyatlarla karıştırılıp pişirildiğinde
çok daha önemli bir besin kaynağı haline gelen bir tahıl ayrıca. Bu yüzden
pirinç pilavı yerine, bulgur pilavını tercih etmek daha sağlıklı olacaktır.
Faydalarından da
bahsettik kısaca pilav o kadar lezzetli oluyor ki tek başına bile yenilebilir.
Yanında bir cacık ve salata ile öğün oluşturabilir.
Bulgur pilavının patatesli halini denemediyseniz
muhakkak denemenizi öneririm. Şimdiden afiyet olsun.
Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır Burada
Tüm Tariflerime Buradan Ulaşabilirsiniz
Patatesli Bulgur Pilavı Tarifi |
Patatesli Bulgur Pilavı İçin Malzemeler
- 1 adet patates
- 3 yemek kaşığı sıvı
yağ(birazını tereyağı olarak da kullanabilirsiniz)
- 1 adet domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 4 su bardağı sıcak su yada et
suyu
- 1 tatlı kaşığı kuru reyhan
- 1 tatlı kaşığı tuz
Patatesli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır
- Patatesin kabuklarını soyalım
ve oldukça küçük küp olarak doğrayalım.
- Domatesin de kabuklarını
soyalım ve küp küp doğrayalım.
- Pilavı yapacağımız tencereye
sıvı yağı alalım ve patatesi ekleyip 5 dakika kadar kavuralım.
- Salçayı ekleyerek 1-2 dakika
kavuralım. Domatesi de ilave edelim ve biraz daha kavuralım.
- Yıkadığımız ve suyunu
süzdüğümüz bulguru da ilave edelim yine 1-2 dakika daha kavuralım.
- Sıcak su, tuz ve reyhanı
ekleyelim. Suyunu çekinceye kadar kısık atşte pişirelim.
- Afiyet olsun