Patatesli Bulgur Pilavı Tarifi

Patatesli Bulgur Pilavı Tarifi Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır Sebzeli Bulgur Pilavı Bulgur Pilavı Tarifi Bulgur Pilavı nın her...

Patatesli Bulgur Pilavı Tarifi

Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır
Sebzeli Bulgur Pilavı
Bulgur Pilavı Tarifi

Bulgur Pilavının her çeşidi lezzetlidir bana göre ama Patatesli Bulgur Pilavı daha güzel gelir. Çünkü ilk öğrendiğim yemeklerden biridir. Biraz çocukluğumu anlatır dolasıyla da biraz annemi.
Bulgur Pilavını yaz ayında da kış ayında da yapmak mümkün. Sebzelisi, etlisi, domatesli, salçalısı ilk aklıma gelenlerden. Bazen şehriyeli sade olanını da yapıyorum. Mevsiminde olan sebzeyle yaptığınızda ayrı bir lezzeti oluyor ama yazın kullandığınız domates ve biberin lezzeti daha bir başka oluyor bence. Kısaca hepsi farklı bir güzellikler  katıyor bulgur pilavına.
Ayrıca bu pilavın en güzel yanı, ölçüsüz de olsa kıvamında pişmesi. Yani suyunu az koysanız da pişiyor çok koysanız da. Pirinç Pilavı gibi özel ilgi istemiyor.
Bulgur, buğdayın kaynatılıp kurutulup kabuğunun soyulmasıyla ve değirmenlerde dövülmesi ile elde yapılan bir tahıl türüdür. Bulgurun faydalarından bahsedecek olursak; kandaki yağları düşürücü etkisi vardır. Protein değeri oldukça yüksektir ama buna rağmen karbonhidrat değeri de çok düşüktür. İçinde bulunan B1 vitamini sayesinde sinir sistemi ve sindirim sistemine karşı çok faydalıdır. Ayrıca içinde yüksek oranda folik asit bulunur ve bu hamilelerde oldukça faydalıdır. Kolestrol içermez, kabızlığı giderir, bağırsak kanserini engeller. Diğer bakliyatlarla karıştırılıp pişirildiğinde çok daha önemli bir besin kaynağı haline gelen bir tahıl ayrıca. Bu yüzden pirinç pilavı yerine, bulgur pilavını tercih etmek daha sağlıklı olacaktır.
Faydalarından da bahsettik kısaca pilav o kadar lezzetli oluyor ki tek başına bile yenilebilir. Yanında bir cacık ve salata ile öğün oluşturabilir.
Bulgur pilavının patatesli halini denemediyseniz muhakkak denemenizi öneririm. Şimdiden afiyet olsun.

Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır Burada
Tüm Tariflerime Buradan Ulaşabilirsiniz
Patatesli Bulgur Pilavı Tarifi

Patatesli Bulgur Pilavı İçin Malzemeler

  • 1 adet patates
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ(birazını tereyağı olarak da kullanabilirsiniz)
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 4 su bardağı sıcak su yada et suyu
  • 1 tatlı kaşığı kuru reyhan
  • 1 tatlı kaşığı tuz


Patatesli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır 


  • Patatesin kabuklarını soyalım ve oldukça küçük küp olarak doğrayalım.
  • Domatesin de kabuklarını soyalım ve küp küp doğrayalım.
  • Pilavı yapacağımız tencereye sıvı yağı alalım ve patatesi ekleyip 5 dakika kadar kavuralım.
  • Salçayı ekleyerek 1-2 dakika kavuralım. Domatesi de ilave edelim ve biraz daha kavuralım.
  • Yıkadığımız ve suyunu süzdüğümüz bulguru da ilave edelim yine 1-2 dakika daha kavuralım.
  • Sıcak su, tuz ve reyhanı ekleyelim. Suyunu çekinceye kadar kısık atşte pişirelim.
  • Afiyet olsun
Patatesli Bulgur Pilavı Tarifi

Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır
Sebzeli Bulgur Pilavı
Bulgur Pilavı Tarifi

DAHA FAZLASI

TARİFLERİM 4405389428240797721

Yorum Gönder

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

popüleriz biz

FACEBOOK

twitter

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

item