Tavuk Büryan Tarifi
Tavuk Büryan Tarifi Büryan Pilavı Tarifi Tavuk Büryan Tarifi Tavuk Kapama Tarifi Büryan Pilavı Rumeli mutfağının en bilindi...
http://hobbyolog.blogspot.com/2017/01/tavuk-buryan-tarifi.html
Tavuk Büryan Tarifi |
Büryan Pilavı Tarifi
Tavuk Büryan Tarifi
Tavuk Kapama Tarifi
Büryan Pilavı Rumeli mutfağının en bilindik nefis
lezzetlerinden biridir. Tavuklu yada kırmızı etli olarak yapılır bu pilav. Ben
genellikle tavuk baget kullanıyorum.
Etli Büryan
Pilavı yada Tavuk
Kapama olarak bilinen bu
lezzet Balkan göçmenlerinin özellikle bayramlarda sıkça yaptıkları nefis bir
yemektir. Yanında ayran ve salata oldu mu müthiş bir öğün oluyor. Ben fırsat
buldukça yapmaya çalışıyorum.
Büryan Pilavının içinde, normal pilavdan farklı olarak
soğan bulunuyor. Genellikle biz pirinç pilavı içerisinde soğan kullanmayız ama
soğan çok yakışıyor bu tarife. Dediğim gibi ben tavuk etiyle yapıyorum ama
kırmızı et ile de şahane oluyor. Bir de ben nohut kullanıyorum bu tarifte
farklı olarak, İsteğe bağlı kullanılmayabilir.
Pilavı yaparken
muhakkak fırını önceden ısıtmalısınız. Eğer iyice ısınmazsa kaynama süresi
uzayacak ve pirinçler lapa lapa olacaktır. Tane
tane pirinç pilavı olmasını
istiyorsanız fırın ısısı yüksek olmalı ve pilav suyu hemen kaynamalıdır. Bunu
da püf noktası olarak vermiş olayım.
Tavuk Büryan Tarifi |
Tavuk Büryan Tarifi İçin Malzemeler
- 8-9 adet tavuk budu(baget)
- 3 çorba kaşığı sıvı yağ
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 adet soğan
- Yarım su bardağı kadar
haşlanmış nohut
- 1.5 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı sıcak tavuk suyu
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- Karabiber
- Nane
Tavuk Büryan Nasıl Yapılır
Büryan Pilavı Nasıl Yapılır |
Büryan Pilavı Nasıl Yapılır |
Büryan Pilavı Nasıl Yapılır |
Büryan Pilavı Nasıl Yapılır |
- Öncelikle tavukları yarım tatlı
kaşığı tuz attığımız suda haşlayalım.
- Pirinci iyice yıkayalım ve
suyunu süzelim.
- Fırını 220 dereceye ayarlayalım
ve ısınmaya bırakalım.
- Geniş bir tencereye sıvı yağı
ve yemeklik ince kıydığımız soğanı alıp kavuralım.
- Yıkadığımız pirinci tencereye
alarak kavurmaya başlayalım. Kavururken tereyağını da ilave edelim.
- Birkaç dakika çevirerek
kavurduktan sonra nane, haşlanmış nohut, karabiber, yarım tatlı kaşığı
tuzu ilave edelim ve karıştırıp ocaktan alalım.
- Hazırladığımız pilavı fırın
tepsisine dökelim ve üzerine sıcak tavuk suyunu ekleyelim.
- Haşlanmış tavuk butlarını da
üzerine dizip önceden ısıtılmış 220 derece fırında pirinç suyunu çekene
kadar pişirelim.
- Afiyet olsun
Tavuk Büryan Tarifi |