Tavuk Büryan Tarifi

Tavuk Büryan Tarifi Büryan Pilavı Tarifi Tavuk Büryan Tarifi Tavuk Kapama Tarifi Büryan Pilavı   Rumeli mutfağının en bilindi...

Tavuk Büryan Tarifi

Büryan Pilavı Tarifi
Tavuk Büryan Tarifi
Tavuk Kapama Tarifi

Büryan Pilavı Rumeli mutfağının en bilindik nefis lezzetlerinden biridir. Tavuklu yada kırmızı etli olarak yapılır bu pilav. Ben genellikle tavuk baget kullanıyorum.
Etli Büryan Pilavı yada Tavuk Kapama olarak bilinen bu lezzet Balkan göçmenlerinin özellikle bayramlarda sıkça yaptıkları nefis bir yemektir. Yanında ayran ve salata oldu mu müthiş bir öğün oluyor. Ben fırsat buldukça yapmaya çalışıyorum.
Büryan Pilavının içinde, normal pilavdan farklı olarak soğan bulunuyor. Genellikle biz pirinç pilavı içerisinde soğan kullanmayız ama soğan çok yakışıyor bu tarife. Dediğim gibi ben tavuk etiyle yapıyorum ama kırmızı et ile de şahane oluyor. Bir de ben nohut kullanıyorum bu tarifte farklı olarak, İsteğe bağlı kullanılmayabilir.
Pilavı yaparken muhakkak fırını önceden ısıtmalısınız. Eğer iyice ısınmazsa kaynama süresi uzayacak ve pirinçler lapa lapa olacaktır. Tane tane pirinç pilavı olmasını istiyorsanız fırın ısısı yüksek olmalı ve pilav suyu hemen kaynamalıdır. Bunu da püf noktası olarak vermiş olayım.

Balaban Kebabı Tarifi Burada
Tavuklu Krep Bohçası Tarifi Burada
Tüm Tariflerime Buradan Ulaşabilirsiniz

Tavuk Büryan Tarifi

Tavuk Büryan Tarifi İçin Malzemeler

  • 8-9 adet tavuk budu(baget)
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 adet soğan
  • Yarım su bardağı kadar haşlanmış nohut
  • 1.5 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı sıcak tavuk suyu
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Nane


Tavuk Büryan Nasıl Yapılır
Büryan Pilavı Nasıl Yapılır


Büryan Pilavı Nasıl Yapılır

Büryan Pilavı Nasıl Yapılır

Büryan Pilavı Nasıl Yapılır


  • Öncelikle tavukları yarım tatlı kaşığı tuz attığımız suda haşlayalım.
  • Pirinci iyice yıkayalım ve suyunu süzelim.
  • Fırını 220 dereceye ayarlayalım ve ısınmaya bırakalım.
  • Geniş bir tencereye sıvı yağı ve yemeklik ince kıydığımız soğanı alıp kavuralım. 
  • Yıkadığımız pirinci tencereye alarak kavurmaya başlayalım. Kavururken tereyağını da ilave edelim.
  • Birkaç dakika çevirerek kavurduktan sonra nane, haşlanmış nohut, karabiber, yarım tatlı kaşığı tuzu ilave edelim ve karıştırıp ocaktan alalım.
  • Hazırladığımız pilavı fırın tepsisine dökelim ve üzerine sıcak tavuk suyunu ekleyelim.
  • Haşlanmış tavuk butlarını da üzerine dizip önceden ısıtılmış 220 derece fırında pirinç suyunu çekene kadar pişirelim.
  • Afiyet olsun
Tavuk Büryan Tarifi

DAHA FAZLASI

TAVUK KAPAMA TARİFİ 6996969525535422812

Yorum Gönder

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

popüleriz biz

FACEBOOK

twitter

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

item