Beze Nasıl Yapılır
Beze Nasıl Yapılır Beze Tarifi Tam Ölçülü Beze Tarifi Beze Nasıl Yapılır Sadece yumurta aklarıyla yapılabilecek iki tarif biliyoru...

http://hobbyolog.blogspot.com/2017/02/beze-nasl-yaplr.html
![]() |
Beze Nasıl Yapılır |
Beze Tarifi
Tam Ölçülü Beze Tarifi
Beze Nasıl Yapılır
Sadece yumurta aklarıyla yapılabilecek iki tarif biliyorum. Biri genellikle herkesin bildiği ve sevdiği Beze. Diğeri de Macaron. Beze ölçüsü ile kolay yapılan bir tarif. Ben de yumurta aklarını biriktirdiğimde genellikle Beze yapıyorum. Tarifte dikkat edilmesi gerekenlerden bizi yumurta akına sarısının hiç karışmamış olması ve fırın ısısı. Yumurta sarısı karışırsa bezelerde başarılı sonuç alamazsınız. Aynı zamanda ısının fazla olması bezelerin kızarmasına ve içinin pişmemesine sebep olur. Ayrıntılara ve aşamalara uyunca gerçekten ev yapımı pastanedekilerden farksız harika bir beze oluyor. Denemediyseniz kesinlikle denemenizi öneririm.
Çikolatalı Pastane Kurabiyesi Tarifi Burada
Vanillekipferl Tarifi Burada
Tüm Tariflerime Buradan Ulaşabilirsiniz
Beze Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta akı
- 1 su bardağı toz şeker yada pudra şekeri
- 1 çimdik tuz
- Yumurta aklarını derin bir çırpma kabına alalım.
- Bir çimdik tuz ekleyip mikserle iyice köpürüp beyazlaşıncaya kadar çırpalım.
- Şekeri azar azar köpüğe ilave ederek aralıksız 10 dakika boyunca mikserle çırpalım.
- Katılaşmış olan beze hamurunu yıldız uç taktığımız sıkma torbasına alalım.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak sıkalım.
- Önceden ısıtılmış 90 derece fırında kapağını hiç açmadan 60 dakika pişirelim(Isı fırından fırına da değişiyor benim fırınım 100 derece üzerini kızartıyor o yüzden 90 derece beyaz kalıyor ve güzel pişiyor).
- Süre sonunda fırınını düğmesini kapatın ama kapağını açmadan fırının tamamen soğumasını bekleyelim. İyice soğuyunca fırından çıkaralım.
- Afiyet olsun