Barbunya Pilaki Tarifi
Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır Barbunya Pilaki Tarifi Barbunya Yemeği Nasıl Yapılır Kuru Barbunya Yemeği Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır...

http://hobbyolog.blogspot.com/2017/03/barbunya-pilaki-tarifi.html
Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır
Barbunya Pilaki Tarifi
Barbunya Yemeği Nasıl Yapılır
Kuru Barbunya Yemeği
Barbunya Pilaki İçin Malzemeler:
Barbunya Pilaki Tarifi
Barbunya Yemeği Nasıl Yapılır
Kuru Barbunya Yemeği
Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır |
Barbunya Pilaki İçin Malzemeler:
- 1.5 su bardağı kuru barbunya yada taze barbunya
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 adet domates
- 1 adet orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet orta boy havuç
- 1 adet patates
- 1-2 adet yeşil sivri biber
- 1 adet küp şeker
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz(miktar ayarlanabilir)
- Yeteri kadar sıcak su
Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır?
- Kuru olan barbunyayı bir gece önceden suda ıslatalım.
- Barbunya taze direkt haşlama kısımından başlayacaksınız.
- Ertesi gün ıslattığımız barbunyayı tencereye alalım ve haşlayalım.
- Haşlandıkça koyu suyu çıkacaktır. Biraz süzüp sıcak su ekleyip kaynamaya bırakalım.
- İyice haşlandıktan sonra süzgece alıp berraklaşıncaya kadar sudan geçirelim ve suyunun süzülmesi için kenara alalım.
- Patatesin ve havucun kabuklarını soyup küp küp doğarayalım.
- Biberi de ince doğrayalım.
- Domatesin de kabuklarını soyup küp doğrayalım.
- Bunları bir kenara alıp yemeği yapacağımız tencerede yemeklik doğradığımız soğan ve sarımsağı zeytinyağı ile kavuralım.
- Domates ve biber salçasının bir kısmını alıp kavurmaya devam edelim.
- Domatesi ekleyip 1-2 dakika daha kavuralım.
- Havucu, patatesi sırasıyla ekleyip kavuralım biraz.
- Haşlanmış barbunyayı ekleyelim.
- Tuzu, şekeri ve sıcak suda erittiğimiz kalan salçayı ekleyelim.
- Üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su ile tamamlayalım.
- Kısık ateşte pişmeye bırakalım.
- Yaklaşık 25-30 dakika daha pişirdikten sonra yemeğimiz hazırdır.
- Afiyet olsun
Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır |
Barbunya Pilaki Tarifi
Barbunya Yemeği Nasıl Yapılır
Kuru Barbunya Yemeği
hobbyolog-tariflerim