Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi

Fırında Karnabahar Yemeği Karnabahar Yemeği Nasıl Yapılır Beşamel Soslu Karnabahar Yemeği Beşamel Sos Nasıl Yapılır Beşamel Soslu Kar...

Fırında Karnabahar Yemeği
Karnabahar Yemeği Nasıl Yapılır
Beşamel Soslu Karnabahar Yemeği
Beşamel Sos Nasıl Yapılır
Beşamel Soslu Karnabahar Yemeği

Malzemeler
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 orta boy karnabahar
  • 100 gr kıyma
  • 1 adet büyük boy havuç
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • Yarım çorba kaşığı biber salçası
  • Yarım çay kaşığı karabiber,pul biber(isteğe bağlı)
  • Tuz

Beşamel Sos için:
  • 1.5 su bardağı süt(300 ml)
  • 1  çorba kaşığı dolusu tereyağı
  • 1.5 çorba kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzerine:


  • Rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel Soslu Tavuk Mantar Sote Tarifi Burada
Fırında Kaşarlı Köfte Patates Tarifi Burada
Tüm Tariflerime Buradan Ulaşabilirsiniz
Beşamel Soslu Karnabahar Yemeği

Beşamel Soslu Karnabahar Yemeği Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle büyük bir tencerede su kaynatıp limon suyu ve az tuz ekleyelim. 
  • Karnabaharı yıkayıp birkaç  parçaya bölüp suya atıp haşlanmaya bırakalım. 7-8 dakika kadar rengi değişinceye kadar haşlanması yeterli. 
  • Karnabahar haşlanırken Beşamel sosu hazırlayalım.
Beşamel Soslu Karnabahar Yemeği

Beşamel Sos Nasıl Yapılır?
  1. Küçük bir tencereye tereyağını alıp eritelim. 
  2. Unu ekleyelim ve pembeleşinceye kadar kavuralım.  
  3. Soğuk sütü ekleyip çırpıcı tel ile sürekli karıştırarak koyu kıvam almasını bekleyelim. Tuzu ilave edelim ve ocaktan alalım. Beşamel sosumuz hazırdır.
  • Haşlanmış olan karnabaharları süzgece alalım. 
  • Suyu süzüldükten sonra elimizle çok ufak olmayacak şekilde küçük parçalara ayıralım.
  • Soğanı yemeklik doğrayalım. 
  • Tencereye sıvı yağ ve soğanı alıp kavuralım. 
  • Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edelim. 
  • Suyunu çekinceye kadar kavurduktan sonra küp doğranmış havuçları ilave edelim. 2-3 dakika daha kavuralım. 
  • Domates salçasını, biber salçasını da ekleyip  yine birkaç dakika daha kavuralım. 
  • Karnabaharı ve baharatları ilave edip karıştıralım. 
  • Fırın tepsisine dökelim.  
  • Beşamel sosu üzerine gezdirelim. 
  • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişmeye bırakalım. 
  • Yaklaşık 25 dakika kadar piştikten sonra fırından çıkarıp üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpelim. 
  • Fırına tekrar verelim .5-6 dakika kadar peynirin erimesini bekleyelim ve fırından alalım. 
  • Afiyet olsun
Beşamel Soslu Karnabahar Yemeği

Fırında Karnabahar Yemeği
Karnabahar Yemeği Nasıl Yapılır
Beşamel Soslu Karnabahar Yemeği
Beşamel Sos Nasıl Yapılır
hobbyolog-tariflerim

DAHA FAZLASI

TARİFLERİM 4658554566898042101

Yorum Gönder

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

popüleriz biz

FACEBOOK

twitter

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

item