Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi
Fırında Karnabahar Yemeği Karnabahar Yemeği Nasıl Yapılır Beşamel Soslu Karnabahar Yemeği Beşamel Sos Nasıl Yapılır Beşamel Soslu Kar...
http://hobbyolog.blogspot.com/2017/03/frnda-besamel-soslu-karnabahar-tarifi.html
Fırında Karnabahar Yemeği
Karnabahar Yemeği Nasıl Yapılır
Beşamel Soslu Karnabahar Yemeği
Beşamel Sos Nasıl Yapılır
Malzemeler
Karnabahar Yemeği Nasıl Yapılır
Beşamel Soslu Karnabahar Yemeği
Beşamel Sos Nasıl Yapılır
Beşamel Soslu Karnabahar Yemeği |
Malzemeler
- 1 adet orta boy soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 orta boy karnabahar
- 100 gr kıyma
- 1 adet büyük boy havuç
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- Yarım çorba kaşığı biber salçası
- Yarım çay kaşığı karabiber,pul biber(isteğe bağlı)
- Tuz
Beşamel Sos için:
- 1.5 su bardağı süt(300 ml)
- 1 çorba kaşığı dolusu tereyağı
- 1.5 çorba kaşığı un
- 1 çay kaşığı tuz
Üzerine:
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel Soslu Tavuk Mantar Sote Tarifi Burada
Fırında Kaşarlı Köfte Patates Tarifi Burada
Tüm Tariflerime Buradan Ulaşabilirsiniz
Beşamel Soslu Karnabahar Yemeği |
Beşamel Soslu Karnabahar Yemeği Nasıl Yapılır?
- Öncelikle büyük bir tencerede su kaynatıp limon suyu ve az tuz ekleyelim.
- Karnabaharı yıkayıp birkaç parçaya bölüp suya atıp haşlanmaya bırakalım. 7-8 dakika kadar rengi değişinceye kadar haşlanması yeterli.
- Karnabahar haşlanırken Beşamel sosu hazırlayalım.
Beşamel Soslu Karnabahar Yemeği |
Beşamel Sos Nasıl Yapılır?
- Küçük bir tencereye tereyağını alıp eritelim.
- Unu ekleyelim ve pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Soğuk sütü ekleyip çırpıcı tel ile sürekli karıştırarak koyu kıvam almasını bekleyelim. Tuzu ilave edelim ve ocaktan alalım. Beşamel sosumuz hazırdır.
- Haşlanmış olan karnabaharları süzgece alalım.
- Suyu süzüldükten sonra elimizle çok ufak olmayacak şekilde küçük parçalara ayıralım.
- Soğanı yemeklik doğrayalım.
- Tencereye sıvı yağ ve soğanı alıp kavuralım.
- Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Suyunu çekinceye kadar kavurduktan sonra küp doğranmış havuçları ilave edelim. 2-3 dakika daha kavuralım.
- Domates salçasını, biber salçasını da ekleyip yine birkaç dakika daha kavuralım.
- Karnabaharı ve baharatları ilave edip karıştıralım.
- Fırın tepsisine dökelim.
- Beşamel sosu üzerine gezdirelim.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişmeye bırakalım.
- Yaklaşık 25 dakika kadar piştikten sonra fırından çıkarıp üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpelim.
- Fırına tekrar verelim .5-6 dakika kadar peynirin erimesini bekleyelim ve fırından alalım.
- Afiyet olsun
Beşamel Soslu Karnabahar Yemeği |
Karnabahar Yemeği Nasıl Yapılır
Beşamel Soslu Karnabahar Yemeği
Beşamel Sos Nasıl Yapılır
hobbyolog-tariflerim