Sıkıcık Çorbası Tarifi

Sıkcık Çorbası Nasıl Yapılır Kütahya Yöresel Çorbalar Sıkıcık Köftesi Sıkıcık Tarifi Yuvalama Tarifi Sıkıcık Çorbası Tarifi Sı...

Sıkcık Çorbası Nasıl Yapılır
Kütahya Yöresel Çorbalar
Sıkıcık Köftesi
Sıkıcık Tarifi
Yuvalama Tarifi
Sıkıcık Çorbası Tarifi

Sıkıcık Çorbası Tarifi Kütahya yöresinde aittir. Bu tarife yaklaşık 15 sene evvel bir televizyon programında rastlamıştım ve hızlıca tarifi alıvermiştim. O gün bugündür de yapıyorum çevremde çok beğeniliyor. Denemediyseniz size de tavsiye ediyorum J
Bu çorbanın pek çok ismi vardır hatta ana yemek de deniliyor. Ayrıca bir hikayesi de var paylaşmak isterim. Kütahyalı bir kadının oğlu askerden gelir ancak maddi durumları iyi durumda olmadığı için oğluna çok farklı yemekler yapamaz. Oğlu her akşam ne yiyeceklerini sorar; annesi ilk gün bali guli köftesi der, ikinci gün ense patlatan damak şaklatan der, üçüncü gün deve dolması der, dördüncü gün sıkıcık çorbası der, beşinci gün ise garip köftesi der. İşte hikayesi budur 5 farklı isim söylenmiş ama genelde Sıkıcık deniliyor. Adı ne olursa olsun lezzetinden dolayı denemeye değer. Ben bu çorbayı bugün ne yapsam diye düşündüğümde kurtarıcı olarak görüyorum. Çocuklar için de çok besleyici oluyor. Şimdi tarife geçelim

Sıkıcık Çorbası İçin Malzemeler

Köftesi için

  • -          1 su bardağı ince bulgur
  • -          Yarım su bardağından biraz fazla toz tarhana
  • -          1 çay kaşığı tuz
  • -          Islatmak için 2 su bardağı sıcak su
Çorbası için

  • -          2 orta boy soğan
  • -          2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • -          1 yemek kaşığı tereyağı
  • -          1 tatlı kaşığı nane
  • -          1 çay kaşığı karabiber
  • -          1 çay kaşığı pul biber
  • -          1 tatlı kaşığı tuz
  • -          4-5 su bardağı sıcak su
Üzerine

  • -          1-2 diş sarımsak
  • -          1 su bardağı kadar yoğurt
  • -          1 yemek kaşığı tereyağı
  • -          Yarım çay kaşığı toz kırmızı biber
  • -          Maydanoz
Sıkıcık Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yoğurma kabında ince bulgur 2 su bardağı sıcak su ile ıslatılır. Üzeri kapatılarak yumuşamaya bırakalım. 
  • İçerisine toz tarhana ve tuz ilave ederek 2-3 dakika yoğuralım. 
  • Azar azar ılık su ilave ederek iyice toparlanıncaya kadar yoğrulmaya devam edelim.  
  • Hamurdan misket büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayalım. 
  • Ele yapışıyorsa su ile elinizi ıslatabilirsiniz.
  • Çorbası için tencereye yemeklik doğradığımız soğanı alalım. Sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavuralım. 
  • Salçayı ekleyip 2-3 dakika daha kavuralım.  Baharatları ve suyu ekleyelim. 
  • Kaynamaya başlayınca köfteleri atalım ve pişmeye bırakalım. 
  • Tuzu da ilave edelim. 
  • Yaklaşık 20-25 dakika kısık ateşte kaynadıktan sonra ocaktan alarak dinlenmeye bırakalım. Dinlendikçe biraz koyulaşacaktır.
  • Üzeri için yoğurda ezdiğimiz sarımsakları karıştıralım. 
  • Tereyağını eritip kırmızı biber ekleyelim. 
  • Servis tabağına aldığımız çorbamızın üzerine bir miktar yoğurt gezdirip yağı ekleyelim. 
  • Üzerine isteğe bağlı maydanozu kıyıp yada bütün olarak koyalım. 
  • Afiyet olsun
Diğer Çorba Tariflerimi de Görmenizi Öneririm
Ezogelin Çorbası Tarifi Burada
İşkembe Çorbası Tarifi Burada
Tüm Tariflerime Buradan Ulaşabilirsiniz

Sıkıcık Çorbası Tarifi

Sıkcık Çorbası Nasıl Yapılır
Kütahya Yöresel Çorbalar
Sıkıcık Köftesi
Sıkıcık Tarifi
Yuvalama Tarifi
hobbyolog-tariflerim

DAHA FAZLASI

YÖRESEL ÇORBALAR 2901977000538533795

Yorum Gönder

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

popüleriz biz

FACEBOOK

twitter

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

item