Elmalı Tart Tarifi

Elmalı Tart Nasıl Yapılır Elmalı Tart Tarifi Elmalı Turta Tarifi Elmalı Turta Nasıl Yapılır Elmalı Tart Tarifi Elmalı Tart İçin ...

Elmalı Tart Nasıl Yapılır
Elmalı Tart Tarifi
Elmalı Turta Tarifi
Elmalı Turta Nasıl Yapılır
Elmalı Tart Tarifi

Elmalı Tart İçin Malzemeler
Hamuru için
  • -          125 gr oda sıcaklığında yumuşamış margarin yada tuzsuz tereyağı
  • -          Yarım su bardağı toz şeker(100 ml)
  • -          1 adet yumurta
  • -          ½ paket kabartma tozu
  • -          Yaklaşık olarak 2 su bardağından 2 çorba kaşığı fazla un
Elmalı Harcı iç için;


  • -          4-5 adet orta büyüklükte kırmızı elma
  • -          2  yemek kaşığı kadar toz şeker
  • -          1 tatlı kaşığı toz tarçın
  • -          Yarım su bardağı ince kırılmış ceviz içi(isteğe bağlı)
Üzeri için;


  • Pudra şekeri(isteğe bağlı)
Elmalı Tart Tarifi
Elmalı Kurabiye Tarifi Burada
Portakallı Elmalı Tart Tarifi Burada
Tüm Tariflerime Buradan Ulaşabilirsiniz
ELMALI TART NASIL YAPILIR?


  • Öncelikle elmalı iç harcı hazırlayalım. Bunun için; elmaların kabuklarını soyalım ve rendeleyelim. Bir tavaya rendelediğimiz elmaları alalım. Üzerine şekeri de ekleyip suyunu bırakana kadar pişirelim. Tarcını ekleyip suyunu çekene kadar pişirmeye devam edelim. Ocaktan alıp cevizi ekleyip soğumaya bırakalım.
  • Elmalı Tartımızın hamuru için; derin ve geniş bir yoğurma kabına oda sıcaklığında yumuşamış margarin yada tereyağını alalım. Bu kısımda tereyağı yada margarini kesinlikle eritmemenizi öneririm aksi takdirde margarin suyunu bırakacaktır ve istediğiniz kıvamı ve lezzeti yakalayamayacaksınız.
  • Bu önemli hususu belirttikten sonra tarife kaldığımız yerden devam edelim. Kabın içerisine yumurta, toz şekeri alarak biraz yoğuralım. Unu ve kabartma tozunu da kaba alarak ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğuralım. Verdiğim miktarın hepsini boca etmeden azar azar eklemeniz lazım. Hamur başlangıçta toparlanmayacak ve dağınık görünecektir fakat yoğurdukça kıvam alacak ve elden ayrılacaktır.
  • Yoğurduğumuz hamuru 20 dakika kadar dinlemeye bırakalım. Dinlenen hamur muhakkak kolay açılacaktır. Hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça ayıralım. Kalan hamurumuzu tezgah üzerinde merdane yada oklava yardımı ile kullanacağımız tepsi büyüklüğünde açalım. Bu ölçü orta boy borcam büyüklüğüne göre hazırlanmıştır. Kare borcam tepside de yapabilirsiniz.
  • Tepsimizi yağladıktan sonra açtığımız tart hamurumuzu güzelce yerleştirelim. Üzerine soğuyan elmalı iç harcımızı eşit miktarda yayalım.
  • Ayırdığımız portakal büyüklüğündeki hamurumuzu yine oklava yada merdane yardımı ile açalım. Bir bıçak yada hamur kesme aleti ile şeritler kesip tepsinin başından başlayıp yerleştirelim. Aynı şekilde şeritleri diğer şeritlerin enine gelecek şekilde yerleştirmeye devam edelim. Hamur elde kaldıysa kenarlarına şerit çekebilirsiniz.
  • Önceden ısıttığımız 180 derece fırında yaklaşık olarak 30-35 dakika kontrollü olarak fırın kapağını açmadan kızarana kadar pişirelim. Fırından alınca ılık yada soğuk halde iken pudra şekeri serpelim ve dilimleyerek servis edelim. Afiyet olsun
Elmalı Tart Tarifi

Elmalı Tart Nasıl Yapılır
Elmalı Tart Tarifi
Elmalı Turta Tarifi
Elmalı Turta Nasıl Yapılır
hobbyolog-tariflerim

DAHA FAZLASI

TARİFLERİM 8439621815696771492

Yorum Gönder

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

popüleriz biz

FACEBOOK

twitter

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

item