İrmik Helvası Nasıl Yapılır

İrmik Helvası Nasıl Yapılır Tam Ölçülü İrmik Helvası Tarifi Sütlü İrmik Helvası İrmik Helvası Nasıl Yapılır Un Helvası İrmi...

İrmik Helvası Nasıl Yapılır

Tam Ölçülü İrmik Helvası Tarifi
Sütlü İrmik Helvası
İrmik Helvası Nasıl Yapılır
Un Helvası

İrmik helvasını ailece çok severiz biz. Un helvası da sever çocuklar ama ben oldum olası un helvasını irmik helvası kadar sevememişimdir. O yüzden irmik helvası yapmayı daha çok seviyorum. Kimisi irmik helvasını da un helvası gibi yapışık yoğun kıvamlı yapıyor ama irmik helvası tane tane olmalı. Şekeri baskın olmamalı iyi ayarlanmalı. Vereceğim tarif tam ölçüsünde harika kıvamlı bir irmik helvası tarifi.
İrmik helvasına ben en çok çam fıstığını yakıştırırım. Ceviz yada badem de kullanılıyor ama en yakışanı, helvayı helva yapanı fıstık bence. Tarifte fıstık kullandım ama siz ceviz, yer fıstığı yada badem kullanabilirsiniz.
Helvayı yaparken dikkat edilmesi gereken nokta irmiği yağda kısık ateşte sürekli çevirerek karıştırmak. Rengi değişene kadar kavrulmalı, Fotoğrafta rengi açık görünüyor ama siz görüntüye aldanmayın esmerleşinceye kadar kavurun. Tam kıvamında irmik helvası yapmanın püf noktası bu. Tabi çabuk kavrulsun diye yüksek ateşte yapılmamalı. Kısık ateşte sabırla kavrulmalı. İyice kavurduktan sonra sütü veya suyu ilave ederken dikkat etmelisiniz çünkü sizi yakabilir. Böyle durumlarda tencere kapağını siper alırım sizin de aklınızda olsun:) Bu kadar detay ve püf noktası yazdıktan sonra tarife geçebilirim artık. 
 
İrmik Helvası Nasıl Yapılır
İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler

Tarife geçmeden önce bütün kullandığım su bardağı ölçülerinin 200 ml olduğunu belirtmek istiyorum.
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık(çam fıstığı)

İrmik Helvası Nasıl Yapılır?
İrmik Helvası Nasıl Yapılır
  • İrmik helvası yapmak için; sütü, suyu ve şekeri bir kapta karıştıralım bir kenara alalım.
  • Çelik geniş bir tencereye sıvı yağı ve irmiği  alalım. 
  • İrmiğin rengi hafif kahveye dönünceye kadar yaklaşık 15-20 dakika  kısık ateşte yakmamaya özen göstererek sürekli karıştırarak kavuralım. Kavrulmaya yakın fıstığı da ekleyelim.
  • Süre sonunda rengi değişen irmiğin üzerine, su, süt ve şeker karışımını dökelim.
  • Tencerenin kapağını kapatalım ve şerbeti çekinceye kadar pişirelim. 
  • Piştiğinde ocağın altını kapatalım. Yapış yapış duracaktır ama dinlendikten sonra tane tane olacaktır. 
  • Ara ara karıştırarak dinlenmeye bırakalım. 
  • İsteğe göre helvamızı dondurma yada sade olarak servis edelim.
  • Afiyet olsun

DAHA FAZLASI

TATLILAR 2753568701708506489

Yorum Gönder

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

popüleriz biz

FACEBOOK

twitter

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

item