Kibris Köftesi Tarifi
Kibris Köftesi Tarifi Kıbrıs Köftesi Tarifi Kıbrıs Köftesi Nasıl Yapılır Patatesli Köfte Patates Köftesi Tarifi Hem kolay hem...
http://hobbyolog.blogspot.com/2016/12/kibris-koftesi-tarifi.html
Kibris Köftesi Tarifi |
Kıbrıs Köftesi Tarifi
Kıbrıs Köftesi Nasıl Yapılır
Patatesli Köfte
Patates Köftesi Tarifi
Hem kolay hem de pek bereketli bir köfte tarifi var sırada. Az
kıymadan ne kadar çok köfte çıkıyor şaşıracaksınız. Kıbrıs Köftesi patatesi fazla, kıyması daha az olarak
yapıldığından bereketli, ekonomik ve bir o kadar da lezzetli bir köftedir.
Sadece kıyma ile yapılan normal ev
köftesi yada anne köftesinden kıbrıs
köftesi kadar adet çıkmıyor diyebilirim. Muhakkak deneyenler vardır ama henüz
denememiş olanlar da vardır. Henüz denemediyseniz en kısa zamanda denemenizi
öneririm.
Kıbrıs Köftesi
köfte çeşitleri içerinde tek başına en besleyici
ve doyurucu bir köfte aynı zamanda. Bahsettiğim gibi içinde patates olduğu için
malzemeden elde edilecek köfte sayısı iki katına çıkıyor. Yanına biraz patates
kızartması, pilav yada makarna da ekledik mi nefis bir öğün oluşturabilirsiniz.
Özellikle çocukların çok seveceğine eminim.
Kıbrıs Köftesini
hazırlarken dikkat edilmesi gereken tek şey rendelediğimiz patatesin suyunu çok
iyi sıkmak. Sonrası zaten bildiğimiz gibi diğer malzemeleri ekleyip güzelce
yoğurmak. İçinde yumurta kullanılıyor ama eğer yumurta sevmiyorsanız patatese
güvenip kullanmayabilirsiniz çünkü patatesin de köfte hamurunu bağlayıcı etkisi
var dağılmasını önlüyor. İçinde ayrıca bir çimdik tarçın kullanıyorum ki farkı
anlayıp lezzetine kokusuna doyamayacaksınız. Bu köfteye farklılık katanlardan
biri de tarçın bana göre. Tabi ki en bilinen özelliği olan, bereketli köfte
olduğunu da unutmamak gerekir.
Kibris Köftesi Tarifi |
Kıbrıs Köftesi İçin Malzemeler
- 1 kg patates(5-6 adet orta boy)
- 250 gram kıyma
- 1 adet yumurta
- 1 adet soğan
- 3 dilim bayat ekmek içi
- Yarım demet maydanoz
- 1 küçük tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çimdik tarçın
Kıbrıs Köftesi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patatesin kabuklarını
soyup, rendenin ince tarafı ile rendeleyelim.
- Rendelediğimiz patatesi
avucumuza alarak suyunu iyice sıkalım ve yoğurma kabına alalım.
- Ekmek içini,yumurtayı, tuzu,
kimyonu, ince kıyılmış maydanozu ve bir çimdik tarçını ilave edip iyice
yoğuralım.
- Derin bir tavaya bolca yağ
koyalım ve ocağın altını açıp kızdıralım.
- Köfte hamurunda parçalar
kopararak çekil verelim ve kızgın yağda kızartalım.
- Kızaran köfteleri havlu kağıt
serilmiş bir tabağa alalım.
- Afiyet olsun.
Kıbrıs Köftesi Tarifi
Kıbrıs Köftesi Nasıl YapılırPatatesli Köfte
Patates Köftesi Tarifi
hobbyolog-tariflerim