Tavuk Çorbası Tarifi
Tavuk Çorbası Arabaşı Çorbası Tavuk Çorbası Çorba Tarifleri Vereceğim tarif aslında Arabaşı Çorbası nın aynısı fakat hamurunu ya...
https://hobbyolog.blogspot.com/2016/12/tavuk-corbas-tarifi.html
| Tavuk Çorbası |
Arabaşı Çorbası
Tavuk Çorbası
Çorba Tarifleri
Vereceğim tarif aslında Arabaşı Çorbasının aynısı fakat hamurunu
yapmadığım için Tavuk Çorbası demek daha mantıklı geldi. Arabaşı Çorbasının tarifini de hamuru ile birlikte ilerleyen günlerde vereceğim. Tavuk Çorbası şimdiye kadar kremalı, terbiyeli
veya sütlü olarak yaptıysanız bu haliyle de denemenizi öneririm. Bu çorba tarifini denedikten sonra
diğerlerini unutacağınızı düşünüyorum. Hem çok lezzetli, besleyici hem de
doyurucu bir çorba. Özellikle yaz aylarında tek çeşit yemek yada çorba yanında
bir salatayı tercih edenler çok oluyor. Gerçi biz çorba ile doyamıyoruz ama tercih
edenler ve doyanlar için besleyici bir alternatif.
Çok pratik bir çorba
tarifi ayrıca. Haşlanmış bir
tavuğunuz varsa önceki günden onu kullanarak çok rahatlıkla
hazırlayabileceğiniz bir çorba tarifi. Ben haşlanmış ve didilmiş olarak buzluğa
attığım tavuk göğsünü de kullanıyorum. Tavuğu tabi dondurulmamış olarak
haşlayıp diderek buzlukta saklamanız gerekiyor. Buzluktan çıkarıp haşladığınız
eti asla tekrar buzluğa koymayın. Bunu da önemli nokta olarak belirteyim.
Bu nefis tavuk çorbası tarifinde
kullandığım biber salçası illa ki olsun diyorum çünkü domates salçasından daha
fazla lezzet katıyor. Tek başına domates salçası da kullandım ama aynı lezzeti
yakalayamadım açıkçası. Ben özellikle acı biber salçası kullanıyorum ama siz
acıyı sevmiyorsanız, tatlı biber salçası da kullanabilirsiniz. Ayrıca
tereyağının da yemeklerde lezzet farkı yarattığı bir gerçek. O yüzden tereyağı
da olmazsa olmazlarımdan. Sizin de özellikle belirttiğim tariflerde
kullanmanızı öneririm. Tabi sevmiyorsanız sıvı yağ da kullanabilirsiniz.
Semizotu Çorbası Tarifi Burada
Kıymalı Düğün Çorbası Tarifi Burada
Tüm Tariflerime Buradan Ulaşabilirsiniz
| Tavuk Çorbası |
Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet tavuk göğsü (yaklaşık
150 gram)
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 2.5 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı dolusu biber
salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 6 su bardağı tavuk suyu
- Tuz
Tavuk Çorbası Nasıl Yapılır?
- Tavuk Çorbası yapmak için; öncelikle tavuk göğsünü
haşlayalım ve didelim.
- Çorbayı yapacağımız tencereye
tereyağını alıp eritelim ve unu ekleyip hafif pembeleşinceye kadar
kavuralım. Sürekli karıştırarak kavuralım ki un yanmasın.
- Salçayı ekleyip karıştırarak
kısık ateşte kavuralım.
- Tavuk suyunun bir kısmını soğuk
olarak ekleyelim topaklaşma olmaması için. Tel çırpıcı ile devamlı olarak
karıştıralım.(Suyu sıcak olarak eklerseniz topaklanma olur.)
- Kalan suyu da ekleyip,
didiklediğimiz tavuk göğsünü ilave edelim.
- Çorba kaynayıncaya kadar
karıştıralım.
- Kaynadıktan sonra 7-8 dakika
kısık ateşte kaynatıp ocağın altını kapatalım.
- Biraz dinlendikten sonra servis
edelim.
- Afiyet olsun.
