Tavuk Çorbası Tarifi

Tavuk Çorbası Arabaşı Çorbası Tavuk Çorbası Çorba Tarifleri Vereceğim tarif aslında Arabaşı Çorbası nın aynısı fakat hamurunu ya...

Tavuk Çorbası

Arabaşı Çorbası
Tavuk Çorbası
Çorba Tarifleri

Vereceğim tarif aslında Arabaşı Çorbasının aynısı fakat hamurunu yapmadığım için Tavuk Çorbası demek daha mantıklı geldi. Arabaşı Çorbasının tarifini de hamuru ile birlikte ilerleyen günlerde vereceğim. Tavuk Çorbası şimdiye kadar kremalı, terbiyeli veya sütlü olarak yaptıysanız bu haliyle de denemenizi öneririm. Bu çorba tarifini denedikten sonra diğerlerini unutacağınızı düşünüyorum. Hem çok lezzetli, besleyici hem de doyurucu bir çorba. Özellikle yaz aylarında tek çeşit yemek yada çorba yanında bir salatayı tercih edenler çok oluyor. Gerçi biz çorba ile doyamıyoruz ama tercih edenler ve doyanlar için besleyici bir alternatif.
Çok pratik bir çorba tarifi ayrıca. Haşlanmış bir tavuğunuz varsa önceki günden onu kullanarak çok rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir çorba tarifi. Ben haşlanmış ve didilmiş olarak buzluğa attığım tavuk göğsünü de kullanıyorum. Tavuğu tabi dondurulmamış olarak haşlayıp diderek buzlukta saklamanız gerekiyor. Buzluktan çıkarıp haşladığınız eti asla tekrar buzluğa koymayın. Bunu da önemli nokta olarak belirteyim.

Bu nefis tavuk çorbası tarifinde kullandığım biber salçası illa ki olsun diyorum çünkü domates salçasından daha fazla lezzet katıyor. Tek başına domates salçası da kullandım ama aynı lezzeti yakalayamadım açıkçası. Ben özellikle acı biber salçası kullanıyorum ama siz acıyı sevmiyorsanız, tatlı biber salçası da kullanabilirsiniz. Ayrıca tereyağının da yemeklerde lezzet farkı yarattığı bir gerçek. O yüzden tereyağı da olmazsa olmazlarımdan. Sizin de özellikle belirttiğim tariflerde kullanmanızı öneririm. Tabi sevmiyorsanız sıvı yağ da kullanabilirsiniz.

Semizotu Çorbası Tarifi Burada
Kıymalı Düğün Çorbası Tarifi Burada
Tüm Tariflerime Buradan Ulaşabilirsiniz
Tavuk Çorbası


Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler  
  • 1 adet tavuk göğsü (yaklaşık 150 gram)
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2.5 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı dolusu biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 6 su bardağı tavuk suyu
  • Tuz


Tavuk Çorbası Nasıl Yapılır?
 
  • Tavuk Çorbası yapmak için; öncelikle tavuk göğsünü haşlayalım ve didelim.
  • Çorbayı yapacağımız tencereye tereyağını alıp eritelim ve unu ekleyip hafif pembeleşinceye kadar kavuralım. Sürekli karıştırarak kavuralım ki un yanmasın.
  • Salçayı ekleyip karıştırarak kısık ateşte kavuralım. 
  • Tavuk suyunun bir kısmını soğuk olarak ekleyelim topaklaşma olmaması için. Tel çırpıcı ile devamlı olarak karıştıralım.(Suyu sıcak olarak eklerseniz topaklanma olur.)
  • Kalan suyu da ekleyip, didiklediğimiz tavuk göğsünü ilave edelim.
  • Çorba kaynayıncaya kadar karıştıralım. 
  • Kaynadıktan sonra 7-8 dakika kısık ateşte kaynatıp ocağın altını kapatalım.
  • Biraz dinlendikten sonra servis edelim.
  • Afiyet olsun.
Tavuk Çorbası

Arabaşı Çorbası
Tavuk Çorbası
Çorba Tarifleri
hobbyolog-tariflerim

DAHA FAZLASI

TAVUKLU ÇORBA 5666825623877388294

Yorum Gönder

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

popüleriz biz

FACEBOOK

twitter

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

item