Bisküvili Tavuk Göğsü Tarifi
Bisküvili Tavuk Göğsü Tarifi Bisküvili Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır Tavuk Göğsü Tatlısı Tarifi Yalancı Tavuk Göğsü Sütlü tatlılar hafi...
https://hobbyolog.blogspot.com/2017/01/biskuvili-tavuk-gogsu-tarifi.html
Bisküvili Tavuk Göğsü Tarifi |
Tavuk Göğsü Tatlısı Tarifi
Yalancı Tavuk Göğsü
Sütlü tatlılar hafif tatlılardır. Tarifini vereceğim Bisküvili Tavuk Göğsü, sütlü hafif bir tatlı. Arasında bisküvi kullanarak bu tatlıyı daha da lezzetli hala getirdik.
Tavuk Göğsü tatlısı olarak bilsek de aslında Yalancı Tavuk Göğsü olan bu tatlıyı, çocukluğumda ilk defa bir akrabamda yedim ve adının neden tavuk göğsü olduğunu ısrarla düşündüm durdum epeyce. İçinde tavuk yok adı neden tavuk göğsü diye düşünmek çok doğal sanırım. Meğerse orjinal tarifte gerçekten tavuk göğsü varmış ama bu yediğim tatlı yalancısıymış, öğrenmiş oldum. Tarifini alıp o zamanlardan beri, fırsat buldukça yaptım. Hatta aklıma sütlü tatlı deyince gelen tek tatlı bu. Sütlacı bile bu tariften sonra düşünürüm hep:)
Tavuk Göğsü tatlısı her ne kadar az malzemeyle yapılan kolay bir tarif gibi görünse de, deneyenler iyi bilirler ki kıvamını tutturmak biraz zordur. O yüzden tam tarifi gerekiyor bilmeyenler için. Ne çok sıvı olacak ne de çok koyu. İkisinin arasında bir kıvamda olması gerekiyor. O zaman tatlının, tam ölçülü tarifine geçebiliriz.
Etimek Tatlısı Tarifi Burada
Kesme Puding Tarifi Burada
Tüm Tariflerime Buradan Ulaşabilirsiniz
Bisküvili Tavuk Göğsü Tatlısı |
Bisküvili Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler
Tavuk Göğsü İçin;
- Yarım paket tereyağı yada margarin (125 gram)
- 1 su bardağı un
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 5 su bardağı süt(1 litre)
- 1 paket vanilya
Ara katları için;
- 2 paket petibör bisküvi (Sade ve kakaolu olarak kullanabilirsiniz. Ben tabanında sade bisküvi kullandım)
- Fındık kırığı
Bisküvili Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır?
Tavuk Göğsü Tatlısı Nasıl Yapılır |
Tavuk Göğsü Tatlısı Nasıl Yapılır |
Tavuk Göğsü Tatlısı Nasıl Yapılır |
Tavuk Göğsü Tatlısı Nasıl Yapılır |
Tavuk Göğsü Tatlısı Nasıl Yapılır |
- Tavuk Göğsü Tatlısını hazırlamak için bir tencerede tereyağını eritelim. Unu da ekleyip 3-4 dakika karıştırarak kavuralım.
- Şekeri de ilave edelim ve biraz karıştırdıktan sonra yavaş yavaş sütü ilave edelim. Tel çırpıcı ile sürekli karıştıralım ki topaklanma olmasın.
- Kısık ateşte karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirelim.
- Ocaktan alalım ve vanilyayı ekleyip karıştıralım.
- Eğer topaklanma olduysa mikserle çırpabilirsiniz ama ben pişirirken sürekli karıştırdığımdan böyle bir sorun yaşamıyorum.
- Kare borcam tepsinin alt kısmına bisküvileri bir sıra olarak dizelim. Üzerine ince bir kat tavuk göğsünden sürelim ve spatula ile yayalım.
- Üzerine bir kat daha bisküvi dizelim ve kalan muhallebinin yarısını döküp yayalım.
- Son kat bisküviyi de dizdikten sonra kalan muhallebinin hepsini dökelim ve yine spatula ile eşit şekilde yayalım.
- Tatlı oda sıcaklığına gelince üzerine kırılmış fındık serpelim ve buzdolabına kaldıralım.
- 2-3 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edelim.
- Afiyet olsun
Bisküvili Tavuk Göğsü Tarifi |
Tavuk Göğsü Tatlısı Tarifi
Yalancı Tavuk Göğsü
hobbyolog-tariflerim