Sütlü Biber Turşusu Tarifi
Boşnak Turşusu Tarifi Sütlü Biber Turşusu Nasıl Yapılır Kış Hazırlıkları Peynirli Biber Dolması Biber Turşusu Nasıl Yapılır Sütlü Bi...
https://hobbyolog.blogspot.com/2017/03/sutlu-biber-tursusu-tarifi.html
Boşnak Turşusu Tarifi
Sütlü Biber Turşusu Nasıl Yapılır
Kış Hazırlıkları
Peynirli Biber Dolması
Biber Turşusu Nasıl Yapılır
İsmi Katık, Hatça Katığı yada Soka olarak da bilinen Sütlü Biber Turşusu boşnakların sıkça yaptığı bir turşudur. Farklı görünebilir lezzetini bilmediğiniz için yapmakta çekinebilirsiniz ama mutlaka deneyin derim. Ben fırsat buldukça yapıyorum. Lezzeti tartışılamaz zaten peynir ve biber bir araya gelince mükemmel bir uyum oluyor. Deneyecek olanlara kolay gelsin diyelim ve tarife geçelim.
Sütlü Biber Turşusu için Malzemeler
Sütlü Biber Turşusu Nasıl Yapılır
Kış Hazırlıkları
Peynirli Biber Dolması
Biber Turşusu Nasıl Yapılır
Sütlü Biber Turşusu Tarifi |
İsmi Katık, Hatça Katığı yada Soka olarak da bilinen Sütlü Biber Turşusu boşnakların sıkça yaptığı bir turşudur. Farklı görünebilir lezzetini bilmediğiniz için yapmakta çekinebilirsiniz ama mutlaka deneyin derim. Ben fırsat buldukça yapıyorum. Lezzeti tartışılamaz zaten peynir ve biber bir araya gelince mükemmel bir uyum oluyor. Deneyecek olanlara kolay gelsin diyelim ve tarife geçelim.
Sütlü Biber Turşusu için Malzemeler
- 2 kg günlük süt
- 2 kg yeşil biber
- 2 kg çökelek
- Tuz
Çilek Reçeli Tarifi Burada
Tüm Tariflerime Buradan Ulaşabilirsiniz
Sütlü Biber Turşusu Nasıl Yapılır?
- Öncelikle biberleri yıkayıp bir parmak kalınlığında halka halka doğrayalım.
- Sütü biraz ısıtalım ılık olsun.
- Kavanoza bir sıra biber bir sıra çökelek olacak şekilde koyarak dolduralım.
- Üzerine 1 parmak kadar boşluk bırakalım.
- 1 Çay kaşığı tuz koyup üzerine ılık sütü doluncaya ekleyelim.
- Kapağını sıkıca kapatıp buzdolabı yada soğuk güneş almayan bir yere kaldıralım.
- Mayalanma aşamasında biraz su bırakacağı için altına bir bez yerleştirelim.
- Bu ölçüden 6 tane 1kg lık kavanoz çıkıyor.
- Her kavanoza aynı şlemi uygulamalısınız ve aynı miktarda tuz kullanmalısınız.
- Turşunun oluşumu 10 günü buluyor.
- 10 gün sonra açıp tüketebilirsiniz. İçinde hava yapması ve suyunun çıkması normaldir.
- Bekleme süresinde bozulma olmaz bunu da ekleyeyim.
- Afiyet olsun.
Boşnak Turşusu Tarifi
Sütlü Biber Turşusu Nasıl Yapılır
Kış Hazırlıkları
Biber Turşusu Nasıl Yapılır
hobbyolog-tariflerim
Sütlü Biber Turşusu Nasıl Yapılır
Kış Hazırlıkları
Biber Turşusu Nasıl Yapılır
hobbyolog-tariflerim