Çilek Reçeli Nasıl Yapılır
Çilek Reçeli Nasıl Yapılır Evde Çilek Reçeli Nasıl Yapılır Çilek Reçeli Yapımı Kış Hazırlıkları Reçel Tarifleri Rengi kıpkı...
https://hobbyolog.blogspot.com/2017/01/cilek-receli-nasl-yaplr.html
Çilek Reçeli Nasıl Yapılır |
Evde Çilek Reçeli Nasıl Yapılır
Çilek Reçeli Yapımı
Kış Hazırlıkları
Reçel Tarifleri
Rengi
kıpkırmızı ve çileklerin şekli bozulmamış enfes bir çilek reçeli tarifi
arıyorsanız, bu tarif tam size göre. Reçel yapımı aslında çok basit ve malzemeleri de çok az. Yalnız epeyce püf noktası da
var. Püf noktalarına dikkat ederseniz, kolaylıkla nefis kıvamı tam yerinde bir
reçel yapabilirsiniz.
Çilek meyvesinin artık son demleri ve biz mevsiminde organik organik bolca
tükettik. Buralarda meyve bahçesi çok olduğundan, yazın bütün meyvelerini bol
bol bulabiliyoruz. Çilek mevsimi bitince bu meyvenin lezzetini devam ettirmek
istiyorsanız, tek yapmanız gereken onu reçel yapmak:) yada pastalar için püre
haline getirip buzlukta saklamak.
Çilek Reçeli yaparken dikkat edilmesi gerekenler ve püf noktaları;
- Çilek seçerken koyu renkte
olanları ve küçük olanları seçmek gerekli.
- Reçeli kesinlikle harlı ateşte
yani yüksek ateşte pişirmeyeceğiz. Kaynayınca muhakkak kısık ateşte
pişmeli.
- Reçelin kıvamı koyulaşınca
limon suyu eklemek lazım ki reçel saklamaya alınca şekerleşmesin. Ya limon
suyu yada limon tuzu kullanmak şart. Limon tuzu reçelin kullanım süresini
daha fazla uzatıyor.
- Reçelin kıvamının yerinde
olduğunu , karıştırırken kaşıktan akmasına göre anlayabilirsiniz. Eğer
kaşıktan su gibi akıyorsa biraz daha kaynaması gerekecektir.
- Reçel ne kadar uzun süre kısık
ateşte kaynarsa kıvamı o kadar koyu olur.
- Reçel yaparken katı yağ
kullanmak, reçelin köpüklenmesine engel olur. O yüzden kesinlikle tereyağı
yada margarin kulanmalısınız.
- Şeker kıvamını iyi ayarlamak
lazım. Az şeker kullanılırsa ne kadar kaynarsa kaynasın reçel hafif sulu
kalacaktır. O yüzden genellikle 1 kg meyveye 1 kg şeker olarak ayarlamak
gerekiyor.
Kışlık Patlıcan Salatası Konservesi Tarifi Burada
Türlü Konservesi Tarifi Burada
- 2 kg çilek
- 2 kg toz şeker
- Yarım limonun suyu
- Yarım tatlı kaşığı tereyağı
yada margarin
- Çilekleri yıkayalım ve
saplarını çıkaralım.
- Çilekler çok iri ise ikiye
bölebiliriz.
- Çileklerin üzerine toz şekeri
ekleyelim ve kapağı kapalı olarak 1 gece bekletelim.
- Ertesi gün, çilekler şekerle
birlikte sulanmış olacaktır. Tencereyi ocağa alalım. Kapağını açalım.
Kaynamaya başlayıp hafif köpüklenmeye başlayınca içine tereyağını atatlım
ve kısık ateşte arada karıştırarak pişirmeye devam edelim. Tereyağı
reçelin köpüğü yok edecektir ve reçel daha parlak olacaktır.
- Yaklaşık 1 saat kadar kaynadıktan
sonra limon suyunu koyalım ve 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım.
- Ocaktan alınca ilk sıcaklığı
çıkınca kavanozlara dolduralım ve kapağını sıkıca kapatalım ters
çevirelim. Bu şekilde vakumlanacaktır ve reçeliniz daha uzun süre
kalacaktır.
- Afiyet olsun
Çilek Reçeli Nasıl Yapılır |
Çilek Reçeli Nasıl Yapılır |
Evde Çilek Reçeli Nasıl Yapılır
Çilek Reçeli Yapımı
Kış Hazırlıkları
Reçel Tarifleri
hobbyolog-tariflerim