Çilek Reçeli Nasıl Yapılır

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır Evde Çilek Reçeli Nasıl Yapılır Çilek Reçeli Yapımı Kış Hazırlıkları Reçel Tarifleri Rengi kıpkı...

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır

Evde Çilek Reçeli Nasıl Yapılır
Çilek Reçeli Yapımı
Kış Hazırlıkları
Reçel Tarifleri

Rengi kıpkırmızı ve çileklerin şekli bozulmamış enfes bir çilek reçeli tarifi arıyorsanız, bu tarif tam size göre. Reçel yapımı aslında çok basit ve malzemeleri de çok az. Yalnız epeyce püf noktası da var. Püf noktalarına dikkat ederseniz, kolaylıkla nefis kıvamı tam yerinde bir reçel yapabilirsiniz.
Çilek meyvesinin artık son demleri ve biz mevsiminde organik organik bolca tükettik. Buralarda meyve bahçesi çok olduğundan, yazın bütün meyvelerini bol bol bulabiliyoruz. Çilek mevsimi bitince bu meyvenin lezzetini devam ettirmek istiyorsanız, tek yapmanız gereken onu reçel yapmak:) yada pastalar için püre haline getirip buzlukta saklamak.

Çilek Reçeli yaparken dikkat edilmesi gerekenler ve püf noktaları;

  • Çilek seçerken koyu renkte olanları ve küçük olanları seçmek gerekli.
  • Reçeli kesinlikle harlı ateşte yani yüksek ateşte pişirmeyeceğiz. Kaynayınca muhakkak kısık ateşte pişmeli.
  • Reçelin kıvamı koyulaşınca limon suyu eklemek lazım ki reçel saklamaya alınca şekerleşmesin. Ya limon suyu yada limon tuzu kullanmak şart. Limon tuzu reçelin kullanım süresini daha fazla uzatıyor.
  • Reçelin kıvamının yerinde olduğunu , karıştırırken kaşıktan akmasına göre anlayabilirsiniz. Eğer kaşıktan su gibi akıyorsa biraz daha kaynaması gerekecektir.
  • Reçel ne kadar uzun süre kısık ateşte kaynarsa kıvamı o kadar koyu olur.
  • Reçel yaparken katı yağ kullanmak, reçelin köpüklenmesine engel olur. O yüzden kesinlikle tereyağı yada margarin kulanmalısınız.
  • Şeker kıvamını iyi ayarlamak lazım. Az şeker kullanılırsa ne kadar kaynarsa kaynasın reçel hafif sulu kalacaktır. O yüzden genellikle 1 kg meyveye 1 kg şeker olarak ayarlamak gerekiyor.

Kışlık Patlıcan Salatası Konservesi Tarifi Burada
Türlü Konservesi Tarifi Burada
Çilek Reçeli Tarifi 

Çilek Reçeli Yapmak İçin Malzemeler

  • 2 kg çilek
  • 2 kg toz şeker
  • Yarım limonun suyu
  • Yarım tatlı kaşığı tereyağı yada margarin
Çilek Reçeli Nasıl Yapılır
Çilek Reçeli Nasıl Yapılır

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır

  • Çilekleri yıkayalım ve saplarını çıkaralım.
  • Çilekler çok iri ise ikiye bölebiliriz.
  • Çileklerin üzerine toz şekeri ekleyelim ve kapağı kapalı olarak 1 gece bekletelim.
  • Ertesi gün, çilekler şekerle birlikte sulanmış olacaktır. Tencereyi ocağa alalım. Kapağını açalım. Kaynamaya başlayıp hafif köpüklenmeye başlayınca içine tereyağını atatlım ve kısık ateşte arada karıştırarak pişirmeye devam edelim. Tereyağı reçelin köpüğü yok edecektir ve reçel daha parlak olacaktır.
  • Yaklaşık 1 saat kadar kaynadıktan sonra limon suyunu koyalım ve 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım.
  • Ocaktan alınca ilk sıcaklığı çıkınca kavanozlara dolduralım ve kapağını sıkıca kapatalım ters çevirelim. Bu şekilde vakumlanacaktır ve reçeliniz daha uzun süre kalacaktır.
  • Afiyet olsun
Çilek Reçeli Nasıl Yapılır

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır

Evde Çilek Reçeli Nasıl Yapılır
Çilek Reçeli Yapımı
Kış Hazırlıkları
Reçel Tarifleri
hobbyolog-tariflerim

DAHA FAZLASI

TARİFLERİM 2128131350863890558

Yorum Gönder

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

popüleriz biz

FACEBOOK

twitter

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

item