Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi
Fırında Karnabahar Yemeği Karnabahar Yemeği Nasıl Yapılır Beşamel Soslu Karnabahar Yemeği Beşamel Sos Nasıl Yapılır Beşamel Soslu Kar...
https://hobbyolog.blogspot.com/2017/03/frnda-besamel-soslu-karnabahar-tarifi.html
Fırında Karnabahar Yemeği
Karnabahar Yemeği Nasıl Yapılır
Beşamel Soslu Karnabahar Yemeği
Beşamel Sos Nasıl Yapılır
Malzemeler
Karnabahar Yemeği Nasıl Yapılır
Beşamel Soslu Karnabahar Yemeği
Beşamel Sos Nasıl Yapılır
| Beşamel Soslu Karnabahar Yemeği |
Malzemeler
- 1 adet orta boy soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 orta boy karnabahar
- 100 gr kıyma
- 1 adet büyük boy havuç
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- Yarım çorba kaşığı biber salçası
- Yarım çay kaşığı karabiber,pul biber(isteğe bağlı)
- Tuz
Beşamel Sos için:
- 1.5 su bardağı süt(300 ml)
- 1 çorba kaşığı dolusu tereyağı
- 1.5 çorba kaşığı un
- 1 çay kaşığı tuz
Üzerine:
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel Soslu Tavuk Mantar Sote Tarifi Burada
Fırında Kaşarlı Köfte Patates Tarifi Burada
Tüm Tariflerime Buradan Ulaşabilirsiniz
![]() |
| Beşamel Soslu Karnabahar Yemeği |
Beşamel Soslu Karnabahar Yemeği Nasıl Yapılır?
- Öncelikle büyük bir tencerede su kaynatıp limon suyu ve az tuz ekleyelim.
- Karnabaharı yıkayıp birkaç parçaya bölüp suya atıp haşlanmaya bırakalım. 7-8 dakika kadar rengi değişinceye kadar haşlanması yeterli.
- Karnabahar haşlanırken Beşamel sosu hazırlayalım.
![]() |
| Beşamel Soslu Karnabahar Yemeği |
Beşamel Sos Nasıl Yapılır?
- Küçük bir tencereye tereyağını alıp eritelim.
- Unu ekleyelim ve pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Soğuk sütü ekleyip çırpıcı tel ile sürekli karıştırarak koyu kıvam almasını bekleyelim. Tuzu ilave edelim ve ocaktan alalım. Beşamel sosumuz hazırdır.
- Haşlanmış olan karnabaharları süzgece alalım.
- Suyu süzüldükten sonra elimizle çok ufak olmayacak şekilde küçük parçalara ayıralım.
- Soğanı yemeklik doğrayalım.
- Tencereye sıvı yağ ve soğanı alıp kavuralım.
- Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Suyunu çekinceye kadar kavurduktan sonra küp doğranmış havuçları ilave edelim. 2-3 dakika daha kavuralım.
- Domates salçasını, biber salçasını da ekleyip yine birkaç dakika daha kavuralım.
- Karnabaharı ve baharatları ilave edip karıştıralım.
- Fırın tepsisine dökelim.
- Beşamel sosu üzerine gezdirelim.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişmeye bırakalım.
- Yaklaşık 25 dakika kadar piştikten sonra fırından çıkarıp üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpelim.
- Fırına tekrar verelim .5-6 dakika kadar peynirin erimesini bekleyelim ve fırından alalım.
- Afiyet olsun
| Beşamel Soslu Karnabahar Yemeği |
Karnabahar Yemeği Nasıl Yapılır
Beşamel Soslu Karnabahar Yemeği
Beşamel Sos Nasıl Yapılır
hobbyolog-tariflerim


