Tepside Etli Türlü Tarifi
Türlü Yemeği Nasıl Yapılır Etli Türlü Tarifi Sebze Güveç Tarifi Tepside Etli Türlü Tarifi Tepside Etli Türlü İçin Malzemeler -...
https://hobbyolog.blogspot.com/2017/04/tepside-etli-turlu-tarifi.html
Türlü Yemeği Nasıl Yapılır
Etli Türlü Tarifi
Sebze Güveç Tarifi
Tepside Etli Türlü Tarifi |
Tepside Etli Türlü İçin Malzemeler
- - Yarım kilo kadar kuzu eti( dana eti kullanılacaksa önceden bir miktar kavurarak düdüklü tencerede haşlamanızı öneririm)
- - 250 gr kadar kuyruk yağı(miktarı az seviyorsanız ayarlayabilirsiniz)
- - 2 adet patlıcan
- - 3-4 adet yeşil sivri biber
- - 2 adet kabak
- - 3 adet domates
- - 9-10 diş sarımsak
- - 15 adet kadar arpacık soğan( yoksa normal orta boy 4-5 adet soğan)
- - 1 yemek kaşığı domates salçası
- - 1 yemek kaşığı biber salçası
- - Yaklaşık olarak 2 su bardağı sıcak su
- - 1 çorba kaşığı tuz(miktar azaltılabilir yada arttırılabilir)
- - 1 çay kaşığı karabiber
- - 1 çay kaşığı pul biber
- Patlıcanları yıkayalım ve alacalı olarak soyalım.
- Daha sonra küp küp doğrayalım ve tuzlu suda yarım saat kadar beklemeye alalım ki acısı çıksın.
- Kabaklarında kabuklarını soyalım ve Yine küp küp doğrayalım. Bunun için kabağı uzunlamasına önce ikiye sonra dörde bölerek doğrama işlemini yapabilirsiniz.
- Domatesleri de yıkayalım ve dörde bölelim. Biberleri yıkayıp 1 parmak kalınlığında doğrayalım. Soğanın kabuğunu soyup eğer yemeklik orta boy soğan kullanacaksanız ikiye bölüp ay şeklinde doğrayın. Arpacık soğan kullanacaksanız bütün bırakın.
- Fırın tepsisinin tabanına ufak doğradığımız kuyruk yağının bir miktarını dizelim. Üzerine kuzu etini dizelim. Doğradığımız sebzeleri, sarımsak ve soğanı da ekleyip dizelim.
- İki su bardağı sıcak suya bir yemek kaşığı domates salçası ve bir yemek biber salçasını, tuzu, karabiber ve pul biberi ilave ederek karıştıralım.
- Tepsinin üzerine dökelim. Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapatalım.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık olarak 45 dakika kadar pişirelim ve üzerinden folyoyu alarak üzerinin kızarıp pişmeye devam etmesi için 15 dakika daha pişmeye bırakalım.
- Afiyet olsun
Türlü Yemeği Nasıl Yapılır
Etli Türlü Tarifi
Sebze Güveç Tarifi
hobbyolog-tariflerim
Ankara Boşanma Avukatı olarak Ankara'da faaliyet göstermekteyiz. Web siteniz çok güzel başarıların devamını dileriz. İhtiyaç halinde ; Soru ve önerilerinizde yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.
YanıtlaSilSaygılarımızla Ankara Avukat Tülin Babaoğlan Yılmaz.
Bu arada tabak güzel duruyor :)
Thank you for this such a great content. As a Seo Uzmanı , i will look for instagram dondurma , Ankara web tasarımı and ingilizce kursları websites.
YanıtlaSil