Kabak Dolması Tarifi
Kabak Dolması Tarifi Kabak Dolması Kıymalı Kabak Dolması Kabak İle Yapılan Yemekler Kabak herkesin sevdiği bir sebze değil ama b...
https://hobbyolog.blogspot.com/2017/01/kabak-dolmas-tarifi.html
Kabak Dolması Tarifi |
Kabak Dolması
Kıymalı Kabak Dolması
Kabak İle Yapılan Yemekler
Kabak herkesin sevdiği bir sebze değil ama biz
ailecek çok seviyoruz bu sebzeyi. Kabakla yapılan her şeyi sıklıkla yapmaya
çalışıyorum. Özellikle Kabak
Dolmasını ve Kabak Mücverini
ayrı seviyoruz. Kabakla yapılan her yemek çok güzel oluyor aslında, çünkü kabak
pişirildiğinde lezzetli olan bir sebze. Ön yargılı olarak aileden biri
sevmediğinde pişirilen yemek de lezzetli olmuyor bence. Özen gösterilerek
yapılan her yemek çok lezzetli olur.
Kabak Dolması, zeytinyağlı olarak da yapılır etli
olarak da yani kıymalı olarak. Her ikisinde de ben yaparken baharat
kullanıyorum, özellikle kuru reyhan çok yakışıyor dolmalara. Her yaptığımda
eksik etmiyorum. Piştiğinde servis ederken sarımsaklı yoğurt ve eritilmiş tereyağı
da ekledim mi şahane tadına doyulmaz bir dolma çıkıyor ortaya. Özellikle kızım
bayılıyor bu dolmaya. Ayrıca içine dereotunun da çok yakıştığını söylemeden
geçmeyeyim. Bu sefer reyhan kullandım ama dereotu da kullanıyorum bazen.
Kabak Dolmasını yaparken içini oyuyoruz, peki o içi
atmak zorunda mıyız? hayır kesinlikle onu da koyun bir buzdolabı poşetine
birkaç gün sonra mücver yapabilirsiniz. Yada buzluğa atıp istediğiniz zaman
çıkarıp Kabak Mücveri yada Sebzeli Mücver yapabilirsiniz.
Kaşarlı Mantar Dolması Tarifi Burada
Taze Fasulye Yemeği Tarifi Burada
Tüm Tariflerime Buradan Ulaşabilirsiniz
Kabak Dolması Tarifi |
Kabak Dolması İçin Malzemeler
- 4 veya 5 adet orta irilikte
kabak
- 1 adet soğan
- 3 yemek kaşığı kadar kıyma
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 adet domates
- 1 su bardağı pirinç
- Yarım su bardağı bulgur
- Kuru reyhan yada dereotu
- Bir tutam maydanoz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Sıcak su
İsteğe bağlı üzerine;
- Sarımsaklı yoğurt
- Eritilmiş toz biberli tereyağı
Kabak Dolması Nasıl Yapılır?
|
Kabak Dolması Nasıl Yapılır |
- Öncelikle kabakları soyalım.
Bunu için oyucu aletin tırtıklı kenarlarını kullanabilirsiniz.
- Soyduğumuz kabakları
büyüklüğüne göre ikiye yada üçe bölelim.
- Böldüğümüz parçaların içini,
tabanını delmemeye özen göstererek oyucu bir alet ile oyalım ve çıkaralım.
- İç malzeme için yıkadığımız
pirinç ve bulguru bir kaba alalım.
- Soğanı küçük ve ince olacak
şekilde doğrayıp ilave edelim.
- Kıymayı, salçayı, sıvı yağı,
baharatları, tuzu, kıyılmış maydanozları da ilave edip iyice karıştıralım.
- Kabakların üzerine az boşluk
kalacak şekilde iç harcı dolduralım ve tencereye dizelim.
- Kabakların hizasından biraz
daha aşağı gelecek kadar, içine tuz attığımız sıcak suyu ekleyelim.
- Kaynadıktan sonra kısık ateşe
alıp suyunu çekinceye kadar pişirelim.
- Üzerine isteğe bağlı sarımsaklı
yoğurt ve yağ gezdirelim.
- Afiyet olsun
Kabak Dolması
Kıymalı Kabak Dolması
Kabak İle Yapılan Yemekler
hobbyolog-tariflerim
Kıymalı Kabak Dolması
Kabak İle Yapılan Yemekler
hobbyolog-tariflerim