Üçgen Kek Tarifi
Üçgen Kek Tarifi İngiliz Keki Piramit Kek Tarifi Kek Kesim Şekilleri Baklava Dilimi Kek Nasıl Kesilir Üçgen Kek, Kek Tarifleri ...
https://hobbyolog.blogspot.com/2017/01/ucgen-kek-tarifi.html
Üçgen Kek Tarifi |
İngiliz Keki
Piramit Kek Tarifi
Kek Kesim Şekilleri
Baklava Dilimi Kek Nasıl Kesilir
Üçgen Kek, Kek Tarifleri içinde en gösterişli tariflerden biri. Bu
tarifi epeydir denemek istiyordum. En sonunda denedim ve gerçekten harika bir
kek olduğuna karar verdim. İlk bakışta nasıl yapılmış biraz uğraştırıcı galiba
gibi düşüncelere kapılsam da yapımı gerçekten çok kolay. Siz de denemediyseniz
muhakkak denemenizi öneririm. Sosun verdiği tat ayrı, hindistan cevizinin
verdiği tat ve kekin verdiği lezzet daha ayrı. Muhteşem leziz bir kek.
Keke şekil vermesi
çok kolay sadece dikkat edilmesi gereken nokta çikolata sosuna bularken kekin
ortasına bulaşmamasına dikkat etmek.Ben ilk keki buladığımda buna dikkat
etmedim ve her tarafına çikolata bulaştırdım. Sonraki parçalarda aynı hatayı
yapmadım çikolata sosu olan elimi peçete ile silerek daha dikkatle çalıştım. .
Bu noktaya dikkat ederseniz fotoğrafta ben yaptığım gibi güzel bir görüntü elde
etmiş olursunuz.
Farklı tariflerle
ikramlarını çeşitlendirmek isteyenler için harika bir tarif. Muhakkak deneyin.
Yumurtasız Kek Tarifi Burada
Mini Köstebek Pasta Tarifi Burada
Tüm Tariflerime Buradan Ulaşabilirsiniz
Üçgen Kek Tarifi |
Üçgen Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1.5 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ(100
ml)
- Yarım su bardağı süt(100 ml)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağından biraz az un
Sosu İçin;
- 2 su bardağı süt
- 3.5 çorba kaşığı kakao
- Yarım su bardağı toz şeker
Bulamak için;
- Yaklaşık 2 su bardağı hindistan
cevizi
Üçgen Kek Nasıl Yapılır?
Üçgen Kek Nasıl Yapılır |
Üçgen Kek Nasıl Yapılır |
Üçgen Kek Nasıl Yapılır |
Üçgen Kek Nasıl Yapılır |
Üçgen Kek Nasıl Yapılır |
- Yumurta ve şekeri derin bir
karıştırma kabına alalım ve mikserle iyice rengi açılıp şeker eriyinceye
kadar 5 dakika çırpalım.
- Sütü, sıvı yağı ve vanilyayı
ekleyelim ve biraz daha çırpalım.
- Unu ve kabartma tozunu eleyerek
ilave edelim iyice karıştıralım.
- Margarinle tabanını ve
kenarlarını iyice yağladığımız dikdörtgen borcama kek hamurunu dökelim.
- 175 derece fırında pişirelim(
ben kekleri fırına soğukken kokuyorum bu şekilde daha güzel
kabarıyor).
- Kek pişerken sosu hazırlayalım.
Küçük bir tencereye sütü, kakaoyu ve toz şekeri alalım karıştırarak
kaynatalım. Ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
- Fırından aldığımız keki de
soğumaya bırakalım.
- Tamamen soğuyan keki şekilde
görüldüğü gibi dilimleyelim.
- Her bir parçanın önce
kenarlarını sosa sonra hindistan cevizine bulayalım.
- Buzdolabında 1 saat kadar
dinlendirip servis edelim.
- Afiyet Olsun