Kıbrıs Tatlısı Tarifi
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Kıbrıs Tatlısı Nasıl Yapılır Galeta Unlu Tatlı Şerbetli Tatlı Tarifleri Şerbetli Tatlılar dan en sevdiğ...
https://hobbyolog.blogspot.com/2017/01/kbrs-tatls-tarifi.html
Kıbrıs Tatlısı Tarifi |
Kıbrıs Tatlısı Nasıl Yapılır
Galeta Unlu Tatlı
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Şerbetli Tatlılardan en sevdiğim biri de Kıbrıs Tatlısı. Harika
bir kıvamda nefis bir lezzeti var. İçindeki hindistan cevizi ve ceviz müthiş
bir tat veriyor. Ayrıca beyaz un yerine az miktarda olmasına rağmen galeta unu
kullanmak çok başarılı bir sonuç elde etmenizi sağlıyor. İtiraf edeyim Kıbrıs Tatlısını ilk denemem 3
yıl önce falan olmuştu ve sonuç rezaletti. Her tarifi denememek lazım sanırım.
İki kez yapmama rağmen istediğim sonucu alamadım. Sonrasında bu tarifi yapmaya
başladım ve sonuç gerçekten mükemmel.
Kıbrıs Tatlısının özelliği içinde galeta unu
kullanılması. Adı niye Kıbrıs
Tatlısı tabi onu bilmiyorum
hiç de araştırmadım. Hazır galeta unu yerine evde robottan çektiğiniz ekmeği de
kullanabilirsiniz. Mesela ben bugün galeta unu az olduğu için robottan çekip
buzluğa attığım ekmek kırıntılarını kullandım. Tamamen ekmek kullanırsanız
tatlınız daha beyaz olacaktır. Galeta unu ile esmer bir görüntü oluşuyor.
Kullanacağınız
kabın büyüklüğü de önemli. Büyük bir fırın tepsisi kullanırsanız ince bir
görüntü elde ederseniz. Mesela büyük dikdörtgen borcamda Kıbrıs tatlısı daha ince oluyor. Ben büyük kare
borcam kullanıyorum ve normal bir kalınlık oluşuyor. Tabi öyle tepsi boyuna
kadar çıkmıyor kabarması ama kremayı da sürünce ideal bir kalınlık oluşuyor.
Yapımı kolay,
tatlı tarifleri içinde en lezzetli şerbetli tatlılardan biri olan Kıbrıs tatlısını muhakkak
denemelisiniz.
Tarife geçmeden
önce su bardağı ölçülerimin 200 ml yani klasik su bardağı ölçüsü olduğunu
belirtmek istiyorum. Bazen tarifleri deneyenlerin su bardağı denildiğinde
herhangi bir bardağı alıp kullandığını görüyorum. O zaman tarifler tam
tutmayacaktır ve tarifi veren suçlu olacaktır:) diyelim ve itinayla tarife
geçelim. Şimdiden deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.
Tüm Tariflerime Buradan Ulaşabilirsiniz
Kıbrıs Tatlısı Tarifi |
Kıbrıs Tatlısı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta(küçükse 4 adet
kullanmanızı öneririm)
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ince çekilmiş
ceviz içi
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 su bardağından biraz az
hindistan cevizi
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 1 paket vanilya
Kreması için;
- 4 su bardağı süt
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 su bardağından 1 parmak az
nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket toz krem şanti
Kıbrıs Tatlısı Nasıl Yapılır?
Kıbrıs Tatlısı Tarifi |
- Öncelikle şerbeti hazırlayalım.
Küçük bir tencereye toz şeker ve suyu alarak 15 dakika kadar kaynatalım.
Ocağın altını kapatalım ve vanilyayı ekleyip karıştıralım. Soğumaya
bırakalım.
- Keki için yumurta ve toz şekeri
mikserle beyazlaşıncaya kadar çırpalım.
- Sıvı yağı ilave edelim ve biraz
daha çırpalım. Galeta unu, hindistan cevizi, çekilmiş ceviz ve kabartma
tozunu da ekleyelim ve karıştıralım.
- Büyük kare borcamı margarinle
iyice yağlayalım.
- Kek hamurunu dökelim ve eşit
şekilde yayalım.
- 170 derece fırında yaklaşık 30
dakika kadar pişirelim.
- Kek pişerken kremasını
hazırlayalım. Bir tencereye süt, nişasta ve şekeri alalım. Koyulaşıncaya
kadar devamlı karıştıralım. Ocağın altını kapatalım ve vanilyayı
ekleyelim. Biraz ılıyınca toz krem şantiyi ekleyerek mikserle 5 dakika
çırpalım.
- Pişen kek sıcakken üzerine
soğumuş şerbeti dökelim ve tamamen soğumaya bırakalım.
- İyice soğuyan ve şerbetini
çeken kekin üzerine kremayı dökelim ve yayalım.
- İsteğe bağlı üzerine hindistan
cevizi yada ceviz serpelim. 3-4 saat kadar buzdolabında dinledirdikten
sonra dilimleyerek servis edelim.
- Afiyet olsun