Kuzu Tepsi Tarifi

Kuzu Tepsi Tarifi Tepsi Güveci Nasıl Yapılır Tepside Türlü Tarifi Etli Türlü Kuzu Tandır Ana yemekler den en kolayları da  ...

Kuzu Tepsi Tarifi

Tepsi Güveci Nasıl Yapılır
Tepside Türlü Tarifi
Etli Türlü
Kuzu Tandır

Ana yemeklerden en kolayları da fırın yemekleri bana göre. Özellikle iftara hazırlık olarak kolayca hazırlanabilecek yemeklerdir. Fırında Kuzu Tepsi, her ne kadar içinde kuzu eti kullanılsa da pişirmesi süresi yine de fazla oluyor ama fırında yemeği attıktan sonra başında beklemeye lüzum olmuyor. Bu yönden gerçekten fırın yemeklerini yapmayı daha çok seviyorum. Soğanı kavurma, başında bekleme derdi yok bu tepsi yemeklerinin. Tepsiye hepsini koyduktan sonra hop fırına. Dereceyi de ayarladıktan sonra kendi halinde pişmeye kalıyor. Sadece misafir veya iftar öncesi durumlarda zaman ayarlaması iyi yapılmalı.
Genellikle hafta sonları faaliyetlerimiz arasında Tepside Etli Türlü veya Tepsi Kebabı yapmak oluyor. Yaz sebzeleri de olunca bu tepsi yemeklerinin tadına doyum olmuyor. Yaz sebzelerinin en lezzetli olduğu bu dönemlerde fırsatı değerlendirmek gerekiyor. Kışın maalesef yaz sebzelerinin tadı olmuyor o yüzden kullanmamaya gayret ediyoruz.
Kuzu Tepsiyi yaparken kuzu etini kasaptan orta yağlı olarak alabilirsiniz. Kuzu eti normalde çok yağlı oluyor. Yağlı sevmiyorsanız keskin bir bıçak yardımıyla iç yağlarını ayırabilirsiniz. Yağ tercihine göre, kuyruk yağı da kullanarak yemeğin lezzetini arttırabilirsiniz.
Tarifi normal fırın tepsisinde pişirdim fakat  toprak güveç tepsisi kullanıldığında ve taş fırında piştiğinde inanılmaz bir lezzeti oluyor. İmkanınız varsa mahallenizdeki pide ve ekmek fırınında da pişirirseniz daha lezzetli olur.
Yemeği hazırlarken toprak tepsim küçük olduğu için kullanamadım bu kez ama daha az porsiyonlarda kullanıyorum tabi ki. Bu tepsilerin kapakları olmadığından her ne kadar önerilmese de alimünyum folyo kullanıyorum ama sizin kullanacağınız kabın kapağı varsa folyo kullanmanıza gerek yok. Kullanacağınız kap çelik tepsi, toprak tepsi, cam tepsi yada porselen ısıya dayanaklı tepsi de olabilir. Tercih sizin.

Diğer Anayemek Tariflerimi de Görmenizi Öneririm
Kabak Dolması Tarifi Burada
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi Burada
Tüm Tariflerime Buradan Ulaşabilirsiniz
Kuzu Tepsi Tarifi

Kuzu Tepsi Tarifi İçin Malzemeler
  • 3 büyük domates
  • 5-6 adet yeşil biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 kg kemikli-kemiksiz kuzu eti
  • Yarım tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • Tuz(miktar ayarlanabilir)


Kuzu Tepsi Nasıl Yapılır

 
Kuzu Tepsi Nasıl Yapılır

Kuzu Tepsi Nasıl Yapılır

Kuzu Tepsi Nasıl Yapılır


  • Domateslerin kabuklarını soyalım ve küp şeklinde doğrayalım.
  • Biberleri de birkaç parçaya keselim.
  • Tepsiyi yağlayalım. Doğradığımız domates ve biberleri tepsiye yerleştirelim. Üzerine kırmızı toz biber ve tuzu serpelim. 
  • Sarımsakları küçük küçük doğrayalım ve aralara serpiştirelim.
  • Üzerine kuzu etini tepside yerleştirelim. 
  • Üzerini alimunyum folyo ile kapatalım.
  • Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 1 saat pişirdikten sonra folyoyu üzerinden alalım ve yarım saat kadar daha pişirelim.
  • Fırından aldığımız yemeği biraz dinlendirdikten sonra servis edelim.
  • Afiyet olsun
Tepsi Güveci Nasıl Yapılır
Tepside Türlü Tarifi
Etli Türlü
Kuzu Tandır
hobbyolog-tariflerim

DAHA FAZLASI

TEPSİ GÜVECİ TARİFİ 544193321000294970

Yorum Gönder

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

popüleriz biz

FACEBOOK

twitter

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

item