Kuzu Tepsi Tarifi
Kuzu Tepsi Tarifi Tepsi Güveci Nasıl Yapılır Tepside Türlü Tarifi Etli Türlü Kuzu Tandır Ana yemekler den en kolayları da ...
https://hobbyolog.blogspot.com/2017/01/kuzu-tepsi-tarifi.html
Kuzu Tepsi Tarifi |
Tepsi Güveci Nasıl Yapılır
Tepside Türlü Tarifi
Etli Türlü
Kuzu Tandır
Ana yemeklerden
en kolayları da fırın
yemekleri bana göre.
Özellikle iftara
hazırlık olarak kolayca hazırlanabilecek yemeklerdir. Fırında Kuzu Tepsi, her
ne kadar içinde kuzu eti kullanılsa da pişirmesi süresi yine de fazla oluyor
ama fırında yemeği attıktan sonra başında beklemeye lüzum olmuyor. Bu yönden
gerçekten fırın yemeklerini yapmayı daha çok seviyorum. Soğanı kavurma, başında
bekleme derdi yok bu tepsi yemeklerinin. Tepsiye hepsini koyduktan sonra hop
fırına. Dereceyi de ayarladıktan sonra kendi halinde pişmeye kalıyor. Sadece
misafir veya iftar öncesi durumlarda zaman ayarlaması iyi yapılmalı.
Genellikle hafta
sonları faaliyetlerimiz arasında Tepside
Etli Türlü veya Tepsi Kebabı yapmak oluyor. Yaz sebzeleri de
olunca bu tepsi yemeklerinin tadına doyum olmuyor. Yaz sebzelerinin en lezzetli
olduğu bu dönemlerde fırsatı değerlendirmek gerekiyor. Kışın maalesef yaz
sebzelerinin tadı olmuyor o yüzden kullanmamaya gayret ediyoruz.
Kuzu Tepsiyi yaparken kuzu etini kasaptan orta yağlı
olarak alabilirsiniz. Kuzu eti normalde çok yağlı oluyor. Yağlı sevmiyorsanız
keskin bir bıçak yardımıyla iç yağlarını ayırabilirsiniz. Yağ tercihine göre,
kuyruk yağı da kullanarak yemeğin lezzetini arttırabilirsiniz.
Tarifi normal fırın tepsisinde pişirdim fakat toprak güveç
tepsisi kullanıldığında ve taş fırında piştiğinde inanılmaz bir lezzeti oluyor.
İmkanınız varsa mahallenizdeki pide ve ekmek fırınında da pişirirseniz daha
lezzetli olur.
Yemeği hazırlarken
toprak tepsim küçük olduğu için kullanamadım bu kez ama daha az porsiyonlarda
kullanıyorum tabi ki. Bu tepsilerin kapakları olmadığından her ne kadar
önerilmese de alimünyum folyo kullanıyorum ama sizin kullanacağınız kabın
kapağı varsa folyo kullanmanıza gerek yok. Kullanacağınız kap çelik tepsi,
toprak tepsi, cam tepsi yada porselen ısıya dayanaklı tepsi de olabilir. Tercih
sizin.
Diğer Anayemek Tariflerimi de Görmenizi Öneririm
Kabak Dolması Tarifi Burada
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi Burada
Tüm Tariflerime Buradan Ulaşabilirsiniz
Kuzu Tepsi Tarifi |
Kuzu Tepsi Tarifi İçin Malzemeler
- 3 büyük domates
- 5-6 adet yeşil biber
- 2 diş sarımsak
- 1 kg kemikli-kemiksiz kuzu eti
- Yarım tatlı kaşığı toz kırmızı
biber
- Tuz(miktar ayarlanabilir)
Kuzu Tepsi Nasıl Yapılır
Kuzu Tepsi Nasıl Yapılır |
Kuzu Tepsi Nasıl Yapılır |
- Domateslerin kabuklarını
soyalım ve küp şeklinde doğrayalım.
- Biberleri de birkaç parçaya
keselim.
- Tepsiyi yağlayalım.
Doğradığımız domates ve biberleri tepsiye yerleştirelim. Üzerine kırmızı
toz biber ve tuzu serpelim.
- Sarımsakları küçük küçük
doğrayalım ve aralara serpiştirelim.
- Üzerine kuzu etini tepside
yerleştirelim.
- Üzerini alimunyum folyo ile
kapatalım.
- Önceden ısıtılmış 220 derece
fırında 1 saat pişirdikten sonra folyoyu üzerinden alalım ve yarım saat
kadar daha pişirelim.
- Fırından aldığımız yemeği biraz
dinlendirdikten sonra servis edelim.
- Afiyet olsun
Tepsi Güveci Nasıl Yapılır
Tepside Türlü Tarifi
Etli Türlü
Kuzu Tandır
hobbyolog-tariflerim