Patatesli Patlıcan Musakka Tarifi
Patatesli Patlıcan Musakka Tarifi Patlıcan Musakka Tarifi Patlıcan Oturtma Tarifi Patlıcan Yemekleri Buzdolabımda patlıcan ol...
https://hobbyolog.blogspot.com/2017/01/patatesli-patlcan-musakka-tarifi.html
Patatesli Patlıcan Musakka Tarifi |
Patlıcan Musakka Tarifi
Patlıcan Oturtma Tarifi
Patlıcan Yemekleri
Buzdolabımda patlıcan olduğu zaman bugün ne yemek yapsam dediğimde
ilk aklıma gelenler Patlıcan Musakka ve Karnıyarık. Patlıcanla
yapılabilecek o kadar çok yemek var ki hepsi de birbirinden lezzetli oluyor.
Patlıcana et ekleyince başka, kıyma ekleyince başka bir tat ortaya çıkıyor.
Dediğim gibi Patlıcan Musakka da en çok tercih edilen
yemeklerden biri.
Bugün bu yemeğin
patatesli halini paylaşacağım sizinle. Genellikle yağlı bir yemek olarak
düşünülebilir ama yağını güzelce aldıktan sonra yani bir kağıt havlu üzerinde
kızaran patlıcanların yağı süzüldükten sonra yağı gayet normal oluyor. Uzun
süre aç kaldıktan sonra ağır gelecek, mideyi rahatsız edecek bir yemek değil
bence. İlk olarak bir çorba içtikten sonra yanında salata ve cacıkla hafif bir
menü oluşturabilir.
Patlıcan
Musakkaya patates
eklendiği zaman lezzeti ikiye katlıyor sanki. Dediğim gibi malzemeler
kızartıldığı için ağır gelebilir düşüncesine kapılabilirsiniz ama çok hafif.
Tabi bir sebze yemeği gibi de değil ama tam tarife ve önerilerime uyduğunuz
zaman, bildiğiniz patlıcan musakka tariflerinden daha hafif, yağı, tuzu yerinde
bir yemeğiniz olmuş olacak.
Ben tencerede
yapmayı tercih ediyorum genellikle ama fırında da yapılabilir tabi. Aynı
işlemleri uyguladıktan sonra tencereye yerine fırın tepsisine koyup
pişireceksiniz tek farkı bu. Fırında pişirdiğinizde üzerine ayrıca biber,
domates de koyabilirsiniz. Hatta bazen kaşar peyniri yada beşamel sos hazırlayıp üzerine döküyorum o
zaman da apayrı bir yemek çıkmış oluyor ortaya.
Bu yemeğe annem Patlıcanlı Patates Oturtma der ve hep bu şekilde yemişimdir. Yani
patlıcanın sade halini musakkada hiç görmedim diyebilirim. Yemek yapmaya epey
küçük yaşta başlamıştım ama tabi bu tür yemekleri de öğrenmem biraz zaman aldı.
Annem patlıcan oturtmayı yaparken incelerdim o kızartma kokusu evin içine
yayılır, yemeğe hazırlığın habercisi olurdu. Hele iftara yaklaşırken, insanı
daha sabırsız bir hale getirirdi anne yemekleri.
O zaman bu çok
sevilen nefis kolay tarifin anlatımına geçebilirim. Haydi başlayalım..
Diğer Ana Yemek Tariflerimi de Görmenizi Öneriri
Tavuk Büryan Tarifi Burada
Fırında Kızarmış Btün Tavuk Tarifi Burada
Tüm Tariflerime Buradan Ulaşabilirsiniz
Patatesli Patlıcan Musakka Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet patates
- 3 adet patlıcan
- 200 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 2-3 adet yeşil biber
- 2-3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 adet domates
- Tuz
- 1.5 su bardağı sıcak su
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Patatesli Patlıcan Musakka Nasıl Yapılır
Patlıcan Musakka Nasıl Yapılır |
- Öncelikle patlıcanları çizgili
olarak soyalım ve ortadan ikiye uzunlamasına bölelim doğrayalım. Yani
yarım ay şeklinde doğramış olacağız. Tabi isterseniz yuvarlak olarak da
doğrayabilirsiniz.
- Doğradığımız patlıcanların
acısının çıkması için 20 dakika tuzlu suda bekletelim.
- Kıymalı harcı için, yemeklik
doğradığımız soğan ve sarımsakları bir tavaya alalım. Çok az yağda
kavuralım.
- Biberleri de ince doğrayıp
içine atalım ve 1-2 dakika kavuralım.
- Kabuklarını soyduğumuz ve küp
küp doğradığımız domatesi, salçayı da ilave ederek 3-4 dakika daha
kavuralım. Tuzu da ekleyip karıştıralım ve ocaktan alalım.
- Acısı çıkmış olan patlıcanların
suyunu süzelim. Kızgın yağda kızartalım. Kızaran patlıcanları delikli bir
kaşık ile alalım ve yağlı kağıt serdiğimiz bir tabağa aktaralım.
- Patatesleri de yarım ay
şeklinde doğrayalım ve yine kızgın yağda kızartalım.
- Geniş bir tencereye önce
patlıcanları koyalım., sonra kızaran patatesleri yerleştirelim.
- Kıymalı harcı üzerine dökelim.
1.5 su bardağı sıcak suyu üzerine gezdirelim ve kısık ateşte 25 dakika
kadar pişirelim.
- Not: İsteğe bağlı üzerine
domates ve biber dilimleri de koyabilirsiniz.
- Afiyet olsun