Ramazan Şerbeti Tarifi
Ramazan Şerbeti Tarifi Ramazan Şerbeti Nasıl Yapılır Osmanlı Şerbeti Nasıl Yapılır Ramazan İçecekleri İftar Sofrası Ramazan Ş...
https://hobbyolog.blogspot.com/2017/02/ramazan-serbeti-tarifi.html
Ramazan Şerbeti Tarifi |
Osmanlı Şerbeti Nasıl Yapılır
Ramazan İçecekleri
İftar Sofrası
Ramazan Şerbetinin yapımına geçmeden önce biraz faydalarından bahsedelim.
- Sıcaktan ve susuzluktan oluşan
harareti giderir. Susuzluğu gidererek serinlik verir.
- Midedeki şişlinliği giderir ve
mide hastalıklarına iyi gelir.
- Ruhsal sıkıntıları gidermeye
yardım olur.
- Soğuk algınlığına karşı
faydalıdır.
- Vücudu rahatlatarak direncini
arttırır.
- Romatizma ve kas ağrılarını
giderir.
Ramazan Şerbeti İçin Malzemeler
- 250 gram kadar çekirdekleri
çıkartılmış vişne(bir kısmını kırmızı erikle de tamamlayabilirsiniz)
- 1 adet çubuk tarçın
- 1 su bardağı toz şeker
- 2-3 adet karanfil
- İsteğe bağlı bir miktar
zencefil
- 5 su bardağı su(200 ml
lik su bardağı ile)
Ramazan Şerbeti Nasıl Yapılır?
Ramazan Şerbeti Tarifi |
- Vişneleri bir tencereye alalım.
- Üzerine toz şeker, tarçın,
zencefil ve suyu ekleyelim.
- Vişneler yumuşayıp rengi
değişene kadar yaklaşık 15-20 dakika kaynatalım.
- Ocağın altını kapatıp kapağını
da kapatalım ve üzerine 2 su bardağı kadar su ilave edip ılımaya
bırakalım(suyu eklememizdeki sebep kaynarken suyunu çekmiş olmasından)
- Ilımış olan şerbeti süzgeçten
bir tencere yada sürahiye süzelim.
- İsteğe bağlı buz küpleri
ekleyerek servis edelim.
- Afiyet olsun.
Ramazan Şerbeti Tarifi |
Ramazan Şerbeti Nasıl Yapılır
Osmanlı Şerbeti Nasıl Yapılır
Ramazan İçecekleri
İftar Sofrası
hobbyolog-tariflerim