Ramazan Şerbeti Tarifi

Ramazan Şerbeti Tarifi Ramazan Şerbeti Nasıl Yapılır Osmanlı Şerbeti Nasıl Yapılır Ramazan İçecekleri İftar Sofrası Ramazan Ş...

Ramazan Şerbeti Tarifi

Ramazan Şerbeti Nasıl Yapılır
Osmanlı Şerbeti Nasıl Yapılır
Ramazan İçecekleri
İftar Sofrası

Ramazan Şerbetinin yapımına geçmeden önce biraz faydalarından bahsedelim.
  • Sıcaktan ve susuzluktan oluşan harareti giderir. Susuzluğu gidererek serinlik verir.
  • Midedeki şişlinliği giderir ve mide hastalıklarına iyi gelir.
  • Ruhsal sıkıntıları gidermeye yardım olur.
  • Soğuk algınlığına karşı faydalıdır.
  • Vücudu rahatlatarak direncini arttırır.
  • Romatizma ve kas ağrılarını giderir.
Ramazan Şerbeti İçin Malzemeler 

  • 250 gram kadar çekirdekleri çıkartılmış vişne(bir kısmını kırmızı erikle de tamamlayabilirsiniz)
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2-3 adet karanfil
  • İsteğe bağlı bir miktar zencefil
  • 5 su bardağı  su(200 ml lik su bardağı ile)

Ramazan Şerbeti Nasıl Yapılır?
Ramazan Şerbeti Tarifi



  • Vişneleri bir tencereye alalım.
  • Üzerine toz şeker, tarçın, zencefil ve suyu ekleyelim.
  • Vişneler yumuşayıp rengi değişene kadar yaklaşık 15-20 dakika kaynatalım.
  • Ocağın altını kapatıp kapağını da kapatalım ve üzerine 2 su bardağı kadar su ilave edip ılımaya bırakalım(suyu eklememizdeki sebep kaynarken suyunu çekmiş olmasından)
  • Ilımış olan şerbeti süzgeçten bir tencere yada sürahiye süzelim.
  • İsteğe bağlı buz küpleri ekleyerek servis edelim.
  • Afiyet olsun.
Ramazan Şerbeti Tarifi

Ramazan Şerbeti Nasıl Yapılır
Osmanlı Şerbeti Nasıl Yapılır
Ramazan İçecekleri
İftar Sofrası
hobbyolog-tariflerim

DAHA FAZLASI

TARİFLERİM 3842446555057175114

Yorum Gönder

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

popüleriz biz

FACEBOOK

twitter

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

item