Çikolatalı Lokma Poğaça Tarifi
Çikolatalı Poğaça Tarifi Çikolatalı Poğaça Tarifi Kelepçeli Kalıpta Poğaça Tarifi Çikolatalı Lokma Poğaça Çikolatalı Lokma Po...
https://hobbyolog.blogspot.com/2017/02/cikolatal-lokma-pogaca-tarifi.html
Çikolatalı Poğaça Tarifi |
Çikolatalı Poğaça Tarifi
Kelepçeli Kalıpta Poğaça Tarifi
Çikolatalı Lokma Poğaça
Çikolatalı Lokma Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt( 200 ml)
- Yarım su bardağı sıvı yağ (100
ml)
- 1.5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet yumurta (beyazı içine,
sarısı üstüne)
- Yarım paket yaş maya yada yarım
çorba kaşığı kuru maya
- Yarım çay kaşığı tuz
- 2.5 su bardağı un(yaklaşık)
İçine;
- Sürülebilir çikolata( sarelle,
nutella vb.)
Üzerine;
- Yumurta sarısı
Peynirli Su Böreği Tarifi Burada
Pamuk Poğaça Tarifi Burada
Tüm Tariflerime Buradan Ulaşabilirsiniz
Çikolatalı Poğaça Tarifi |
Çikolatalı Lokma Poğaça Nasıl Yapılır?
- Maya, şeker ve ılıttığımız sütü
yoğurma kabına alalım. Biraz karıştıralım ve tamamen çözülmesi için 7-8
dakika bekleyelim.
- Sıvı yağı, tuzu ve azar azar
unu da ilave ederek ele yapışmayan pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar
yaklaşık 10 dakika yoğuralım( Hamuru iyi yoğurmak yumuşaklığı ve
bayatlamaması açısından önemlidir)
- İyice yoğurduğumuz hamurun
üzerini bir bezle örtelim ve 1 saat mayalanmaya bırakalım.
- Süre sonunda hamurdan ceviz
büyüklüğünde parçalar alalım. Elimizle hafifçe açalım ve içine 1 çay
kaşığı kadar çikolata koyalım büzerek kapatalım.
- Kapattığımız kısım altta
kalacak şekilde yağlı kağıt koyduğumuz kalıba dizelim. Dizme işlemini ne
çok bitişik ne de ayrık olarak yapacağız.
- Ortadan başlayarak yaptığımız
dizme işlemi bittikten sonra üzerine yumurta sarısı sürelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece
fırında kızarana kadar pişirelim.
- Piştikten sonra biraz ılıdıktan
sonra kelepçeyi açalım.
- Afiyet olsun
Çikolatalı Poğaça Tarifi |
Çikolatalı Poğaça Tarifi |
Çikolatalı Poğaça Tarifi |
Çikolatalı Poğaça Tarifi
Kelepçeli Kalıpta Poğaça Tarifi
Çikolatalı Lokma Poğaça
hobbyolog-tariflerim