Şambali Tatlısı Tarifi
Şambali Tatlısı Tarifi Şambali Tarifi Şam Tatlısı Tarifi Şambali Nasıl Yapılır Şambali Tatlısı İçin Malzemeler 2.5 su barda...
https://hobbyolog.blogspot.com/2017/02/sambali-tatls-tarifi.html
Şambali Tatlısı Tarifi |
Şambali Tarifi
Şam Tatlısı Tarifi
Şambali Nasıl Yapılır
Şambali Tatlısı İçin Malzemeler
- 2.5 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Üzerine yetecek kadar tuzsuz
yer fıstığı
Şerbeti İçin;
- 3 su bardağı su(200 ml)
- 3 su bardağı toz şeker
- 2-3 damla limon suyu
Kalbura Bastı Tarifi Burada
Şekerpare Tarifi Burada
Tüm Tariflerime Buradan Ulaşabilirsiniz
Şambali Tatlısı Tarifi |
Şambali Tatlısı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tatlının şerbetini
hazırlayalım.
- Bunu için toz şekeri ve suyu
bir tencereye alalım. Kaynamaya başlayınca 10 dakika kadar kaynatalım ve
limon suyunu ekleyelim 5 dakika kadar kaynatalım. Ocağın altını
kapatıp ılımaya bırakalım.
- Yoğurt ve toz şekeri bir kapta
çırpalım.
- Unu, irmiği, vaniyaları,
kabartma tozunu da ilave edelim ve iyice karıştıralım.
- Yağladığımız borta büyüklükteki
borcam tepsiye dökelim ve eşit şekilde yayalım.
- Hamuru görüldüğü gibi
dilimleyelim Üzerine yer fıstığını ikiye ayırıp dizelim.
- Önceden ısıtılmış 175 derece
fırında iyice kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkınca 5 dakika kadar
bekleyelim ilk sıcağı geçsin. Kestiğimiz yerlerden tekrar geçelim ve
dilimleyelim.
- Üzerine ılık şerbeti dökelim.
Şerbetini iyice çekmeye bırakalım.
- 2-3 saat dinlendikten sonra
servis edelim.
- Afiyet olsun