Alman Pastası Tarifi
Alman Pastası Nasıl Yapılır Pastane Alman Pastası Küçük Alman Pastası Çikolatalı Alman Pastası Alman Pastası Tarifi Alman Pastası İ...
https://hobbyolog.blogspot.com/2017/08/alman-pastas-tarifi.html
Alman Pastası Nasıl Yapılır
Pastane Alman Pastası
Küçük Alman Pastası
Çikolatalı Alman Pastası
Alman Pastası İçin Malzemeler
Hamuru İçin;
Kreması İçin;
Üzerine;
Alman Pastası Nasıl Yapılır?
Not: Benim yaptığım gibi bir kısmının üzerine pudra şekeri de serpebilirsiniz yada arasına muz koyabilirsiniz ek olarak. Ayrıca mahlep kullanmayabilirsiniz ama mahlep asıl tadını ve farklılığını veren baharat bence.
Ağlayan Pasta Tarifi Burada
Köstebek Pasta Tarifi Burada
Tiramisu Tarifi Burada
Tüm Tariflerime Buradan Ulaşabilirsiniz
Alman Pastası Nasıl Yapılır
Pastane Alman Pastası
Küçük Alman Pastası
Çikolatalı Alman Pastası
hobbyolog-tariflerim
Pastane Alman Pastası
Küçük Alman Pastası
Çikolatalı Alman Pastası
Alman Pastası Tarifi |
Alman Pastası İçin Malzemeler
Hamuru İçin;
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çorba kaşığı toz maya yada 1 paket yaş maya
- 1.5 çorba kaşığı toz şeker
- Yarım su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- 1 yumurta
- Yarım tatlı kaşığı mahlep
- Yarım çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar un(yaklaşık 3.5-4 su bardağı)
Kreması İçin;
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
- 3 çorba kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 poşet krem şanti
Üzerine;
- 1 paket hazır çikolata sosu
- 2 su bardağı süt
Alman Pastası Tarifi |
Alman Pastası Tarifi |
Alman Pastası Tarifi |
Alman Pastası Nasıl Yapılır?
Alman Pastası Tarifi |
Alman Pastası Tarifi |
Alman Pastası Tarifi |
Alman Pastası Tarifi |
- Öncelikle çikolata sosunu 2 su bardağı süt ile paket üzerine yazdığı gibi pişirip buzdolabında iyice soğumaya bırakalım.
- Kreması için küçük bir tencerede krem şanti hariç bütün malzemeleri karıştırıp koyulaşıncaya kadar pişirelim. Ocaktan alıp soğumaya bırakalım. Soğuyunca toz haldeki krem şantiyi ekleyelim ve mikserle 3-4 dakika çırpalım. Yine buzdolabına kaldıralım.
- Hamuru için yoğurma kabına ılık sütü, mayayı ve toz şekeri alıp karıştıralım. 5 dakika çözülmesi için bekleyelim.
- Sıvı yağı, yumurtayı, mahlepi, tuzu ekleyip karıştıralım.
- Azar azar unu da ilave edelim ele yapışmayan yumuşak pürüzsüz bir hamur elde edelim. 40 dakika üzeri örtülü olarak mayalanmaya bırakalım.
- Süre sonunda mayalanan hamurdan yumurtadan biraz büyük parçalar koparıp yuvarlayalım.
- Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizelim. Yine üzeri örtülü olarak 1 saat dinlendirelim.
- 180 derece fırında hafif kızarana kadar pişirelim.
- Fırından alınca iyice soğutalım.
- Bıçakla ortalarından dikkatlice keselim ve sıkma torbasına aldığımız kremayı sıkalım.
- Bitince hepsinin üzerine hazırlayıp soğuttuğumuz çikolata sosunu gezdirelim.
- 1 saat kadar buzdolabında dinlendirip servis edelim.
- Afiyet olsun.
Not: Benim yaptığım gibi bir kısmının üzerine pudra şekeri de serpebilirsiniz yada arasına muz koyabilirsiniz ek olarak. Ayrıca mahlep kullanmayabilirsiniz ama mahlep asıl tadını ve farklılığını veren baharat bence.
Alman Pastası Tarifi |
Alman Pastası Tarifi |
Alman Pastası Tarifi |
Köstebek Pasta Tarifi Burada
Tiramisu Tarifi Burada
Tüm Tariflerime Buradan Ulaşabilirsiniz
Alman Pastası Nasıl Yapılır
Pastane Alman Pastası
Küçük Alman Pastası
Çikolatalı Alman Pastası
hobbyolog-tariflerim