Kabak Tatlısı Tarifi

Bal Kabağı Tatlısı Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır Kabak Tatlısı Tarifi Bal Kabağının Faydaları  Bağışıklık sistemini güçlendirir. Kol...

Bal Kabağı Tatlısı
Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır
Kabak Tatlısı Tarifi

Bal Kabağının Faydaları 
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Kolestrol seviyesini kontrol altında tutulmasını sağlar.
  • Karoten özelliği göstermesinden dolayı katarakt riskini azaltır.
  • Bol lif bulundurduğundan bağırsakların çalışmasını sağlayarak metabolizmayı hızlandırır.
  • İçeriğindeki çinko ve potasyum yüksek tansiyonu dengeler.
  • Çinko kemik yoğunluğunu önemli ölçüde arttırır.
  • Kalsiyum içermesinden dolayı kemik erimesini önler . Böbrek taşı oluşumunu önler.
Şambali Tatlısı Tarifi Burada
Kalburabastı Tarifi Burada
Tüm Tariflerime Buradan Ulaşabilirsiniz

Nefis Kabak Tatlısı için Malzemeler:
  • - 2 kg kabak
  • - 3 su bardağı kadar toz şeker
  • - Üzerine isteğe bağlı ceviz yada tahin, kaymak
Kabak Tatlısı Tarifi

Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır?
  • Kabağı güzelce yıkayıp kabuklarını soyalım ve küçük olmayacak şekilde doğrayalım. Tekrar yıkadıktan sonra çelik bir tencereye alalım. 
  • Üzerine 3 su bardağı toz şekerimizi ilave ederek kapağını kapatalım ve bir gece beklemeye bırakalım. 
  • Bu süre içerisinde kabağımız şeker ile sulanacak ve pişmeye hazır olacak.
  • Ertesi gün orta ateşte kapağı önce kapalı olarak daha sonra kaynayınca kısık ateşte açık olarak pişmeye bırakalım. 
  • Soğuduktan sonra ceviz, kaymak yada isteğe bağlı tahin ile süsleyip lezzetlendirebilirsiniz. 
  • Annem cevizi de ekleyerek pişirir ben de bazen öyle pişiririm. Size de tavsiye ederim. 
  • Afiyet olsun
Kabak Tatlısı Tarifi

Bal Kabağı Tatlısı
Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır
hobbyolog-tariflerim

DAHA FAZLASI

TATLILAR 3499797143954049374

Yorum Gönder

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

popüleriz biz

FACEBOOK

twitter

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

item